miércoles, 13 de septiembre de 2023

Tasca de manteniment de campanes 2023




       Un any més, ens hem ajuntat el grup de campaners per a realitzar el manteniment de campanes  corresponent a este any 2023. Com habitualment solem fer, el dia triat per a esta tarea és l'últim dissabte del mes d'agost, això és el dia 26, per estar a les portes de les festes patronals a on les campanes tenen una gran activitat.





        En esta ocasió ens reunim a la plaça de l'església a les 7 del matí, contant en este cas en un altre nou fitxatge, Guillermo, qui mostra una gran afició i interés pel mon campaner.




      Vam començar la tasca amb la campana mitjana i segona, per a continuació fer les dos menudes, i després de l'esmorzar la major.





           Després d'efectuar una revisió general, decidim centrar este any el manteniment en el repret de tots els caragols i envernissat de la fusta, sols per la part exterior, ja que interiorment es trobavent en bon estat; també vam procedir a untar les cadenes de tracció dels motors a les campanes en un producte antioxidant, perque oferient un poc d'òxid. També vull resaltar i agrair al amic Ricardo Minguez qui en este dia va estar acompanyant-nos fent una reparació en la placa electrònica de la campana major,la cual degut a la seua excesiva descompensació sol recalfar-se molt i danyar-se-li els termostors.





        En puntualitat britànica, a les 9 del matí baixem per a pendre forces en l'esmorzar que ens convida el rector, i que en esta ocasió aprofitem per a fer-li el grup de campaners i campaneres un xicotet detall, com a acomiadament, ja que este mes de setembre ens deixa, per a pendre possessió del nou destí, la parròquia de Xixona, que el bisbe li ha assignat. El detall, en questió, és una imatge de pedra artificial de Sant Josep, Sant a qui ell professa una gran devoció, per a què es recorde de nosaltres i ens tinga present en les seues oracions.




     I encara que és un tema apart, vull deixar constància d'un altra innovació que ha estrenat la Mare de Déu en les passades festes, que no és un altra que la llumenària dels farols procesionals de festes. Esta llumenària, en concret, es tracta de la realització de les ciris nous per als nomenats farols; estos s'han efectuat en tub de pvc, per a evitar pes i bombeta de led per a simular la flama d'un ciri, ja que dels anteriors incandescents no encontravem repost, i sent fabricats per nosaltres.




         I per a concloure este article vull constatar un comentari efectuat per unes persones quan baixava la Mare de Déu en la processó dels trons de l'1 de setembre, a on afirmaven el següent: "No sabem si sou conscients del que teniu, no hem presenciat cosa igual en el contorn i fora d'ell, la Mare de Déu va en una elegància majestuosa, en eixa preciositat d'andes i flanquejada per eixe conjunt de 8 fanals, al que sumant-li el so de les trons, i de fons el vol de la campana major, crea un ambient únic, on els sentits i l'ànima s'uneixen en oració". Als que presonalment vaig respondre que normalment les persones no solem valorar el que tenim i a vegades si ho fem, és quan ho deixem de tindre.






1 comentario:

  1. Completament d'acord. Les andes de festes son precioses i majestuoses, el mantell que porta tota una joia, els farols que acompanyen, tot el conjunt és una meravella. La imatge de la nostra Patrona emociona i transmet a cada pas. Veure els rostres de la gent com la miren ho diuen tot.

    ResponderEliminar