jueves, 28 de septiembre de 2023

El canvi de sacerdots






              En aquest nou post, vull deixar constància del canvi del capellà rector, que ha tingut lloc el passat cap de setmana per a la nostra parròquia i població. Durant aquest any 2023, que ja encamina la seua recta final, el Bisbe de la diòcesi En José Ignacio Munilla, ha realitzat una gran quantitat de canvis en els destins dels sacerdots de la diòcesi, en el qual la nostra població, Castalla, també s'ha vist immersa; és per això que el nostre capellà rector En. Salvador Valls González va rebre el nomenament de capellà de l'arxiprestal de Xixona i al seu torn, el fins llavors titular d'aquesta, En Eugenio Amorós Silvestre, va ser nomenat rector de Castalla. 
 


 

         Com de tots és sabut, aquests canvis solen tindre lloc el mes de setembre posterior al nomenament, per això el consell parroquial va organitzar una missa solemne, com a comiat, diumenge passat 17 a les 10.30 h. en el qual van participar tots els grups i la majoria de les confraries de la parròquia, sent amenitzada per la coral parroquial. El temple es va omplir de fidels per a donar un calorós comiat, al qual durant 16 anys ha sigut el pastor i guia de la nostra comunitat parroquial; la corporació municipal va acudir també a l'esdeveniment, i després de la conclusió va fer un xicotet obsequi en agraïment i com a record del seu pas per Castalla al nostre rector, resultant una celebració molt emotiva, perquè a més coincidia en el dia del seu 56 aniversari. El grup de campaners i campaneres de Castalla també vam ser presents en l'esdeveniment, realitzant un volteig general de campanes en el segon toc per a la missa i el toc de consagració festiu.








 
              El següent dissabte, dia 23 de setembre, ens vam tornar a reunir, per a en aquest cas, acompanyar-li en el seu nou destí, que com he esmentat és l'església arxiprestal de La nostra Senyora de l'Assumpció de Xixona. Per a facilitar el desplaçament, el consell parroquial va buscar un autobús per a les persones que no disposaven de veicul propi, sent molts els castelluts i castelludes que allí ens concentrem; la celebració va ser presidida pel vicari episcopal de la zona IV En Enmanuel Sánchez Alarcón i concelebrat per un condiscipul seu, En Francisco Beltran i el nou vicari parroquial que aqueix mateix dia realitzava l'entrada En Francisco Miguel Vidal Martín Toledano, en aquesta ocasió, com és natural, la celebració va ser amenitzat pel cor de Xixona.





 
         Com no pot ser d'una altra manera, un bon número del grup de campaners i campaneres de Castalla vam ser presents, i com a anècdota graciosa vull deixar reflectit el comentari que una persona em va realitzar, afirmant el següent: "Els campaners de Castalla sou com les piles Duracell, dureu i aguanteu, al que jo li vaig respondre: " O més aviat com el capità del vaixell, que és l'últim a abandonar-lo" perquè vam ser els últims a acomiadar-nos i eixir de Xixona amb retorn a Castalla.
 


 
        Tan sols unes hores, després ja estàvem novament reunits per a preparar l'entrada del nou rector de Castalla, En Eugenio Amorós Silvestre; la celebració de la presa de possessió del seu nou destí va tindre lloc a les 7.30 h. de la vesprada, del següent dia diumenge 24 de setembre, realitzant una solemne Eucaristia, presidida per l'esmentat vicari episcopal de la zona IV  En Enmanuel Sánchez Alarcón i concelebrada pels sacerdots fills de Castalla, alguns amics i companys de En. Eugenio i el diaca permanent de ibi; també en aquesta ocasió va acudir la corporació municipal i novament va ser amenitzada per la coral parroquial, participant el consell de pastoral. Per a la celebració, els campaners realitzem volteig general de campanes al segon toc i el toc de consagració festiu.
 
 


         Des d'aquestes línies, a títol personal, i en el del grup de campaners i campaneres de Castalla, volem donar les gràcies a aquest gran sacerdot i amic que ara ens deixa, per la dedicació i suport en tot moment rebut per ell, intervenint en moltes ocasions en la realització del toc manual de campanes com un membre més del grup, on hem gaudit com a companys i amics, lluitant per mantindre la tradició dels tocs típics de Castalla. Aprofitem per a desitjar-li que Déu ho acompanye en el seu nou destí i que se senta abrigallat almenys com ací ho va estar, però això sí, sense dir-li un adeu sinó un fins ara, perquè prompte ens veurem i seguirem units compartint una mateixa afició com a campaners. 
 




 
        I de esta mateixa manera, també aprofitem per a desitjar-li al nostre nou rector que Déu li beneïsca i li acompanye en aquest, el seu nou destí, on el grup ens posem a la seua disposició per a col·laborar amb ell en tot quant ens requerisca.







2 comentarios:

  1. Juan Carlos: grasies por comunicar, tan be, estes noticias. Son historia del nostre poble.

    ResponderEliminar
  2. Grácies Carlos, com sempre les teues publicacions ens ajuden en cada página de la nostra historia.

    ResponderEliminar