lunes, 21 de agosto de 2023

Novenari a la Mare de Déu al convent

               



                Este pròxim 22d'agost, Déu mitja, celebrarem la novena a la Mare de Déu com a preparació interior per a les pròximes festes de moros i cristians que en el seu honor es realitzaran de l'1 al 4. Com el propi títol afirma en aquest any serà en l'església del convent.




                El fet de que es realitze en aquesta església es degut, com ja vaig contar en algun post anterior, a un enfonsament existent a la part superior del carrer carril de la sang i que va imposibilitar que la imatge de la Patrona accedira a la seua ermita, després del cult del mes de maig. (Personalment pense que encara que es realitze així per força major, té el seu encant especial, ja que últimament i degut a circuntàncies, sol realitzar-se este novenari en les tres esglésies, tant l'ermita, com la parròquia com, en este cas al convent, el que en gran part facilita l'accesibilitat de les persones majors)




             A data de hui 20 d'agost el forat continua exactament igual, però des de la corporació municipal han afirmat que durant esta setmana entrant es solucionaria provisionalment la incidencia, per tant si és així, s'ha pensat en la posibilitat de muntar-la el pròxim 29 d'agost, penúltim dia de novena, per així poder ja realitzar els itineraris procesionals en festes habituals, ja que de no ser, el convent supliria a l'ermita, i els nombrats itineraris es veurient un poc modificats per adaptar-se a la situació, tal com ja ha ocorregut en algunes circunstancies anteriors.






              El fet de que la muntada es realitze el dia 29 i no el 30, es degut a que el rector En. Salvador Valls té prevista una sorpresa, si Déu vol i els aconteciments ho permitixein, per a la feligresia en aquest últim dia del novenari a l'ermita.






             De ser així els horaris seran els següents:


Dies 22, 23, 24, 25, 26 i 28 d'agost: 19.30 h. Rosari i Gojos, 20.00 h. Santa Missa.

Diumenge 27: 18.30 h. Rosari i Gojos, 19.00 h. Santa Missa.

Dimarts 29 d'agost: 18.30 h. Rosari i Gojos, 19.00 h. Santa Missa i a continuació processó de muntada de la Patrona a l'ermita (com he dit si la incidencia està solucionada)

Dimecres 30 d'Agost: En este cas ja en l'ermita a les 19.30 h. Rosari i Gojos i a les 20.00 h. Santa Missa.





            I els tocs de campanes seran els següents:

Alba, migdia i vespra, vol de les campanes menudes a les tres esglésies.

Al comencament del Rosari primer toc, al segon, vol de les campanes menudes,i a l'inici de la Missa el tercer toc.

El dia 29, si es realitzara la processó, al migdia vol general a les tres esglésies i els procesionals durant l'itinerari de la mateixa.







No hay comentarios:

Publicar un comentario