sábado, 31 de diciembre de 2022

Les campanes de Castalla a Benet XVI


            Hui 31 de desembre, sobre les 10 del matí, ens assabentàvem que el Papa emèrit Benet XVI ens havia deixat, una notícia que encara que esperada, no per això menys trista, perquè va ser un home que al llarg de la seua vida va desenvolupar un gran carisma cristià amb la seua humilitat i senzillesa, com a Sacerdot, com a Teòleg, com a Bisbe, com a Cardenal i com a Papa, qui va expressar al mateix temps la fortalesa i dolçor de la fe amb una grandíssima intel·ligència.
 
 


          Després d'assabentar-nos de la notícia, el primer pas va ser posar-nos en contacte amb el Senyor rector En Salvador Valls, per a estudiar els possibles tocs de campanes a realitzar per ser uns dies carregats de tocs, narrats en l'entrada anterior, coincidint amb la vespra i solemnitat de la festa de l'1 de gener “SANTA MARIA MARE DE DÉU”.
 
 
 


         La solució a la qual arribem, com molts ja hauran pogut comprovar, era lògicament realitzar els tres senyals de difunts papals, això és, al començament i al final del toc els 16 trancs de Papa amb la melodia de difunts de segona (el normal en tots els senyals) i després de la seua conclusió el preceptiu mig vol amb la campana major.
 
 




          Com he esmentat, en ser dies en què el hora dels senyals coincideix amb els voltejos festius en les tres esglésies, i per no solapar-se les tocs, pensem a realitzar els esmentats senyals de difunts abans dels voltejos, això és a les 12.50 h. i 19.50 h. d'este dia 31 de desembre i a les 8.50 h. de demà 1 de gener.




        També s'ha rebut una missiva per part del bisbat de Oriola, a través del vicari general En Vicente Martínez, en el qual es demana a tots els sacerdots que el pròxim dia 5 de gener a les 9.30 h. (moment en el qual comencen les exèquies a Roma) es realitze un toc de difunts en totes les parròquies, al qual lògicament els campaners de Castalla ens unirem.




         Aprofitem des d'aquestes línies, per a recordar que en sentir el toc d'aquests senyals de difunts, elevem una oració per l'etern descans del Papa Benet XVI. El funeral per l'etern descans de la seua ànima D. M. el realitzarem ací a Castalla el dilluns 2 de gener a les 19.30 h. a on tornarem a realitzar els tocs de difunts papals.
 

 

           I per a concloure est articule deixe unes paraules seues referents precisament a aquest moment del trànsit cap a la casa del Pare.
 
 



“Muy pronto me presentaré ante el juez definitivo de mi vida. Aunque pueda tener muchos motivos de temor y miedo cuando miro hacia atrás en mi larga vida, me siento, sin embargo, feliz porque creo firmemente que el Señor no solo es el juez justo, sino también el amigo y el hermano que ya padeció Él mismo mis deficiencias y por eso, como juez, es también mi abogado”.
 

 
 
D. E. P. 
 
 



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario