martes, 27 de diciembre de 2022

El vol de l'estel

 
 
            En aquest dia de la Nit de Nadal, després del parèntesi de la pandèmia, novament hem realitzat el volteig a l'encesa de l'estrela manualment. 
 

 
 
 
 
          Aquest és un dels voltejos que tradicionalment solem realitzar a mà, interromput pel temps de pandèmia i que afortunadament en aquest any hem pogut tornar a realitzar, i a més amb un al·licient molt especial, perquè estàvem realitzant per primera vegada un "BE IMMATERIAL DE LA HUMANITAT".
 
 




          Podem considerar que pel context, aquest és un dels voltejos més entranyables que solem realitzar, perquè s'efectua com he esmentat l'encesa de l'estrela situada a la torre grossa del castell, donant així inici a les festes nadalenques.





        En aquesta ocasió ens hem reunit una part del grup de campaners, sent els següents: Enrique Berenguer, Juan Carlos Gómez, José Bernabéu, Víctor García, Francisco José Rico i jo mateix, sent conscients que la majoria no podien acudir per ser una hora i un dia en què estan ocupats en altres menesters.
 
 




           El volteig el realitzem de la següent manera, de 18.45 h. a 19.00 h. alçament de campanes, servint d'avís de la proximitat de l'esdeveniment, a les 19.00 h. coincidint amb el castell de focs artificials volteig de la campana dejuni. A l'encesa de l'estrela volteig general i diferents alternances de campanes.
 

 
        I novament, aprofitem des d'estes línies per a desitjar a tots en general un molt Bon Nadal,  i particularment a tots els apassionats per este entranyable, apassionant i fantàstic mon campaner.
 
 
 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario