miércoles, 27 de julio de 2022

Manteniment de la campana de l'ermita 2022

 



Amb una mica de demora sí, però per fi li ha tocat el torn de manteniment a la campana de l'ermita, ja que li corresponia fa uns mesos.
 
 

Les campanes amb truja metàl·lica, com és el cas d'aquesta, requereixen una mica menys de manteniment que les que el tenen de fusta, però lògicament també ho requereixen, perquè és convenient revisar l'atapeït del bronze amb el seu jou, ja que entre aquests també existeix un tac de fusta per a aïllar les vibracions de la pròpia campana amb la seua truja, el qual en estar exposat a la intempèrie i a les inclemències del temps pateix deterioració.
 
 



Un altre element molt important també a tindre en compte és que l'amarrament del batall a l'ansa batallera de la campana, perquè aquest es realitza amb amarrament de corda, la qual per la pròpia fricció també li produeix desgast, encara que lògicament té un cable d'acer de seguretat per al cas de trencament o tall de la corda.
 
 



Al seu torn també és important el tibat de la corretja de transmissió de moviment del motor a la campana, així com el greixatge de totes les zones de fricció com poden ser els coixinets de l'eix de la truja, així com els del electro-mall de repicament, sense desestimar la part de pintura per a evitar l'oxidació del metall.
 
 



Per això, per a la revisió de tots aquests elements que he esmentat, ens vam ajuntar dimarts passat 26 de juliol a les 7.30 h. de la vesprada Fran, Víctor i jo en l'ermita de la Sang, no comunicant-ho en aquest cas a la resta dels campaners per la perillositat existent en l'accés a la campana.
 
 



La tasca en qüestió va ser senzilla perquè la campana és d'una grandària reduïda, en comparació a les existents en la parròquia. Passades les 9 de la nit vam finalitzar l'esmentat manteniment i pel que d'altra banda tenim com a costum, ens vam anar a celebrar-ho amb la tradicional cerveseta.
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario