martes, 10 de mayo de 2022

Un nou rogle de campanes per a l'ermita
         Dins del meu compromís personal per a lluitar en cuidar, mantindre i en la mesura que siga possible millorar el patrimoni campaner de la nostra població, entre les meues metes estava el regalar-li un nou rogle de campanes a la nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat per a la seua ermita, i així poder donar-li major realç quan se li entona el cant de la Salve i lògicament també en les seues entrades i eixides de l'ermita.
 
         Com en la nostra parròquia estem commemorant el 450 aniversari del nou temple parroquial, i per això, com he esmentat en altres entrades estem celebrant un any jubilar, vaig pensar que seria un moment adequat per a la seua fabricació i instal·lació.
        El mes de febrer del passat any 2021 vaig començar la seua fabricació, això sí, sense presses perquè la imatge de la Patrona es trobava, per estar en plena pandèmia, en la parròquia i no es veia el moment en el qual poguera tornar a la seua ermita, per això una vegada conclòs ni tan sols el vaig muntar, simplement el vaig guardar en espera que es poguera posar data per a aqueix retorn de la imatge de la Mare de Déu.
 
       Aquesta roda l'he realitzada amb un diàmetre de 86 cm, una mica inferior a la de la parròquia, perquè l'edifici és bastant més xicotet, lògicament les campanes també són d'una menor grandària perquè la seua sonoritat siga conforme amb l'edifici.
 
       Veient per fi que la imatge de la patrona pujaria per a realitzar la Setmana Santa 2022 amb normalitat, el dimarts 29 de març vam procedir al seu muntatge, comptant amb la inestimable col·laboració dels també campaners Enrique Berenguer, Francisco José Rico i Víctor Manuel García.
 
         Com he esmentat, la roda té un diàmetre de 86 cm i una inscripció al·legòrica a la Patrona extreta d'un dels versos dels seus Gojos, així com l'any de la seua fabricació, tenint per això el següent text: “EN TIEMPO Y ETERNIDAD SEA VUESTRA SOLEDAD NUESTRA DULCE COMPAÑIA” “AÑO JUBILAR 2021” i està pintat en negre i plata a joc amb el metall existent en l'ermita.
 
 

         La roda va ser beneïda i inaugurada el dia 9 d'abril d'aquest 2022 (vespra del Diumenge de Rams) després de l'entrada de la Patrona en la processó extraordinària realitzada en aquest mateix dia a la seua ermita, per a així poder celebrar la Setmana Santa d'enguany amb normalitat, sent beneïda pel senyor  rector En. Salvador Valls, abans que la Imatge entrara en el seu cambril.
 
           El so del rogle de campanes ha quedat, al meu judici, dolç i fi, com en el projecte inicial pretenia, sent per a mi motiu de satisfacció el poder incrementar el patrimoni campaner de la nostra parròquia.

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario