sábado, 21 de mayo de 2022

Sant Pasqual i la seua campana

 



             Un any més, vull deixar constància en aquest blog, de la tradicional actuació sobre la campana “ Mare de Déu dels Dolors” col·locada en el convent, que no és una altra que el seu desmunte i baixada per a traslladar-la a l'ermita de Sant Pasqual, situada en la zona de les Voltes de Castalla.
 
 



              El dijous 19 de maig ens ajuntem Francisco,Víctor, Fran i jo per al citat desmunte i baixada del campanar del convent per a portant-se-la el següent dia divendres 20,  per a la col·locació en l'espadanya de l'ermita de Sant Pasqual. (També la imatge de Sant Pasqual està situada durant l'any en el convent, exposada al culte public, traslladant-se a la seua ermita en este mateix dia)
 
 



             Aquesta campana és un reflex palpable i evident de l'afectivitat que la immensa majoria de la població sent per aquests dolços bronzes, ja que podem afirmar que durant tot el temps que està situada en l'esmentada ermita de Sant Pasqual, no la deixen parar ni un minut, havent-hi fins i tot cola per a poder agafar la corda i voltejar-la.
 



             La celebració de la festa, després de la parada imposada per la pandèmia, novament podem afirmar que ha sigut un gran èxit, gracies al interes i esforç d'esta colla compromesa en perpetuar esta singular tradició castelluda, acudint moltíssimes persones a tots i els diferents actes que la celebració de la festa comporta.
 
 



        Una vegada conclosa la festa, tant la campana com la imatge de Sant Pasqual, ja es troben en el convent de Castalla, on aquesta setmana vinent tindrà lloc la seua pujada al campanar i recol·locació.
 

 
 
 

 

 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario