sábado, 19 de marzo de 2022

Celebrarem amb normalitat la Setmana Santa?




      A tan sols unes setmanes de la Setmana Santa del 2022 no està clar del tot,  almenys en quant a les processons es referix, podent afirmar que és la pregunta del milió, encara que en principi la balança pareix que s'incline cap al sí.
 
 




          Primerament en quant al covid es refereix, tot sembla indicar que així serà, perquè quan ja estem realitzant vida pràcticament normal, les xifres de la pandèmia, gràcies a Déu, van en descens, per la qual cosa des de fa unes setmanes tant ací a Castalla com a la resta de poblacions totes les festes es van realitzant d'una manera quasi normal, exceptuant alguns detalls que els protocols  sanitaris exigeixen.




      Concretament, ací a Castalla, no és l'únic factor influent per a respondre a aquesta pregunta, hi ha un altre que es té que tindre en consideració, em referisc al fet de les obres de millora estètica que s'estan escometent sobre la façana de l'ermita de la Preciosíssima Sang, on les bastimentades de la qual obstaculitzen que les processons es puguen realitzar amb normalitat per obstruir la porta principal. Aquestes obres van començar el 16 d'octubre del 2021, quedant parades a les tres setmanes i reprenent-se a principis d'aquest mes de març, indicant-se des de l'ajuntament que a la fi d'aquest mes l'accés a l'ermita quedarà lliure de bastimentades.
 
 



         Des de la parròquia, es considera la possibilitat que quan la porta de l'ermita i l'accés estiga lliure d'obres, poder baixar les andes processionals (recorde que la imatge de la Patrona està col·locada en l'altar major de la parròquia sense andes, trobant-se aquestes en l'ermita) i així el dia 9 d'abril poder realitzar una processó extraordinària (vespra del Diumenge de Rams, per lo tant “in extremis” quant al temps) i pujar-la a la seua ermita per a poder realitzar tots els actes concernents a la Setmana Santa amb la màxima normalitat.
 



        El dubte principal em va assaltar ahir divendres quan en pujar a revisar la campana i programar els tocs per a la festivitat de Sant Josep em vaig trobar amb una nova obra i la total inaccessibilitat per a pujar a l'ermita, per la qual cosa vaig haver d'accedir per una altra ruta alternativa. L'obra en qüestió, al meu curt entendre, crec que es tracta d'unes injeccions de micro-pilotatge per a sostindre el mur de la placeta.  A través del whatsapp vaig rebre la informació, de que el viacrucis que s'havia de celebrar des de l'ermita fins al calvari havia quedat suspés per eixa inaccessibilitat; al mateix temps que el sopar que els majordoms tenien previst per a aqueixa mateixa nit.
 
 



        Lògicament crec que els responsables d'aquestes obres hauran tingut en compte l'ajustat que en el temps està tot per a, com he esmentat, puguem celebrar la Setmana Santa al poble amb la major normalitat. Per això, en principi, el pròxim 9 d'abril realitzarem una processó extraordinària per a pujar a la nostra Patrona, la Mare de Déu de la Soledat Gloriosa a la seua ermita, i de no ser així informarem en saber alguna cosa més concreta.




 

No hay comentarios:

Publicar un comentario