martes, 21 de junio de 2022

EXPOSICIÓ “MILAGROS EUCARÍSTICOS“ DE CARLO ACUTIS

 




  

           Tal com vaig afirmar en l'entrada anterior, emmarcat dins dels actes que estem portant a terme en la parròquia Maria Assumpta de Castalla, amb motiu del any jubilar en el que celebrem el 450 aniversari del temple principal, es a dir, el que per a tots es l'església, podem conèixer en aquestos dies, i fins al 10 de juliol, la història de gran quantitat de miracles, ocorreguts a tot arreu del mon, al voltant de la Eucaristia; tan bàsic i senzill com el pa i el vi, que es transformen, mitjança’n la consagració que fa el capellà a la missa, en el cos i la sang del Nostre Senyor...

 


 

     Però això sols es pot veure amb els ulls de la fe, sols es pot creure amb la confiança depositada en Deu.  Ell ens ajuda a mantindre la nostra fe, de vegades difícil, de moltes maneres. I una es aquesta, amb miracles i prodigis que constaten  que verdaderament està present en la Comunió de cada missa. Com el miracle de Bólsena, a Itàlia, al any 1.264, on, al moment de la consagració feta per un capellà  que dubtava, la Hòstia es va convertir en carn ( a partir de aquest miracle, el Papa Urbano IV va constituir la festa del Corpus Christi, que acabem de celebrar..) o el de Rimini, també a Itàlia, on una mula que no havia menjat durant 3 dies a conseqüència d’una aposta,  es va agenollar davant el Santíssim Sagrament, i no va menjar, tenint-lo al costat. També podem conèixer el miracle del Nostre Senyor robat, que el tenim tan prop,  a Onil.

 


 

     I així fins més de cent, de gran quantitat de països i cada un amb la seua particularitat. I tot ho podem conèixer gràcies a la gran tasca que va portar en davant un jove italià, que els va investigar, documentar i catalogar. Parlem de  Carlo Acutis, que en tan sols quinze anys va deixar aquest mon a causa d’una leucèmia, però que en eixe curt espai de temps ens va regalar un extraordinari legat, no tan sols per la recopilació de miracles si no també per la vida tant exemplar que va viure. A dia de hui està en procés de santificació.  

 


 

     Aquestos Miracles Eucarístics ens poden fer meditar al voltant de la nostra vida i alçar la mirada al cel, per vorer les coses des de un punt de vista un poc més elevat, que sempre tenen més sentit i transcendència. Esta exposició estarà entre nosaltres del 12 de Juny al 10 de Juliol, el horari de visites és el següent: de dilluns a divendres de 18.00 h. a 21.00 h. i els dissabtes i diumenges de 11.00 h. a 13.00 h., exceptuant els moments en que estan celebrant-se actes de culte, també es poden concertar visites fora d'este horari contactant en el telèfon 607 756 027. No deixem passar l’oportunitat!!! 

 

 Enrique Berenguer

 

1 comentario:

  1. Es mol importán la divulgasió de esta exposisió per la riquea de contengút i per lo que representa i mes en estos tems en les que pareix que esl valors dels mateixos miracles no son actuals,no es aixina perque están produinse diariamen en totes les mises de tot el mon

    ResponderEliminar