domingo, 28 de noviembre de 2021

El Jubileu a Castalla


           Com he comentat en entrades anteriors, ens trobem de ple en les celebracions  del 450 aniversari de la construcció del nostre nou temple parroquial, per això estem rememorant la seua benedicció, consagració del primer altar major i trasllat del Santíssim Sagrament de l'antiga parròquia a la nova. Per aquest motiu es va sol·licitar al Bisbat i este a la Santa Seu, la concessió d'un any jubilar per a commemorar amb major vivència i realç aquest esdeveniment, per això el dia 12 de setembre ens va visitar el Bisbe de la nostra diòcesi En. Jesús Murgui per a animar-nos i encoratjar-nos en viure intensament aquestes celebracions, arribant ja el decret de concessió a primers d'aquest mes de novembre, des de Roma, per a la celebració d'aquest any jubilar; i lògicament, per a posar-nos en situació primerament hauríem de respondre a la pregunta:


 QUÈ ÉS EL JUBILEU O ANY JUBILAR??

          La celebració del jubileu s'origina en el judaisme. Consistia en una commemoració d'un any sabàtic que tenia un significat particular. Aquesta festa es realitzava cada 50 anys. Durant l'any es posaven als esclaus en llibertat, es restituïen les propietats als qui les havien perdudes, es perdonaven els deutes, les terres havien de romandre sense cultivar i es descansava. Representava un crit d'alegria.

 

 


 


        L'Església Catòlica va prendre com a influència el jubileu hebreu i li va donar un sentit més espiritual. En aqueix any es dóna un perdó general, indulgències i es fa un cridat a aprofundir la relació amb Déu i amb el proïsme. Per això, cada Any Sant Jubilar és una oportunitat per a alimentar la fe i renovar el compromís de ser un testimoniatge de Crist. També és una invitació a la conversió.


        En la tradició catòlica, el Jubileu és un gran esdeveniment religiós. És l'any de la remissió dels pecats i de les seues penes. És l'any de la reconciliació, de la conversió i de la penitència sacramental. En conseqüència, l'any de la solidaritat, de l'esperança, de la justícia, de l'obstinació per servir a Déu en el goig i la pau amb els germans.

 


 

L'Any Jubilar és abans de res l'Any de Crist, portador de la vida i de la gràcia a la humanitat.

         El Jubileu catòlic extraordinari es realitza per a commemorar circumstàncies especials, en aquest cas es el 450˚ aniversari de la inauguració del nou temple parroquial. És una invitació oberta a tots els cristians i també als quals es troben distants en la fe i desitgen tornar de nou a la vida cristiana. Durant l'Any Jubilar l'Església concedeix la indulgència plenària, que és una gràcia que ajuda al cristià a fer camí amb la voluntat de convertir-nos i reconciliar-nos amb Déu. Aquesta gràcia també pot ser aplicada als difunts com a signe d'amor cap a ells.

 

 

 



 


         I una vegada posats en situació del que és el jubileu o any jubilar, vull informar de la data d'inici d'aquest excepcional any de gràcia per a la nostra parròquia i el nostre poble, que donarà principi oficialment el pròxim dia 8 de desembre “Dia de la Immaculada” a les 7 de la vesprada amb una solemne Eucaristia, (sempre dins de lo que la covit permeta) sent la conclusió del mateix el 8 de setembre de 2022 en què recordarem els 451 anys de la presència real i perenne de Crist Eucaristia en aquest nou temple parroquial.

         Per a ajudar-nos a viure quest any amb la major intensitat, s'han compromés tots els grups, moviments i confraries de la parròquia a realitzar diferents actes i en diferents dates, on el grup de campaners i campaneres de Castalla com a pregoners que de fet som en la nostra tasca habitual, ens hem compromés a anunciar i embellir aquests actes amb els tocs de campanes i a més posant la nostra web al servei de la parròquia perquè es puga informar al major nombre de persones possible.
 
 
 
 
         Per aquest motiu els tocs de campanes per al 8 de desembre, dia de la Immaculada, seran els propis d'aquest dia, però a més a les 13.00 realitzarem un volteig general solemne amb totes les campanes de la població. (Més detallats en el pròxim post sobre la Immaculada).
 
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario