domingo, 5 de septiembre de 2021

Més celebracions del 450 aniversari

 




Certament com he esmentat en altres entrades anteriors, aquest any 2021 i més concretament aquest mes de setembre ve molt carregat d'esdeveniments i efemèrides dignes de recordar, ressaltar i celebrar.
 
 
 




El passat 2 de setembre, dia de la Patrona, com vaig narrar en l'anterior post, celebràvem els 450anys de la benedicció de la nova església parroquial, sent els dos esdeveniments més pròxims a ressaltar els dies 8 i 12 de setembre.
 

 


1r Per a posar-nos en situació, recordar que en aquell 1571 el 8 de setembre, dia de la Nativitat de La nostra Senyora, era festiu perquè l'antiga església, hui ermita, estava dedicada a aqueixa advocació mariana, probablement per això es pensaria en aqueix dia; a les 8 del matí es va efectuar el trasllat del Santíssim Sagrament de l'antiga església a la nova amb acompanyament de solemne processó formada per tots els sacerdots de Castalla, un altre de fora, autoritats i la majoria de veïns de la població i d'altres limítrofes (recordar que a aquestes dates era la parròquia també d'Ibi, Tibi i Onil) participant també veus de coral i banda de música. Per a commemorar-ho es realitzarà una Eucaristia solemne a les 19.30 h. amenitzada per el cor "Capella de l'Assumpció".




 
 


2n S'ha sol·licitat a Roma per a realçar l'efemèride un any jubilar, però a causa de la pandèmia hi ha hagut molts retards, no sabent en data de hui si es concedirà ni quan serà. El que sí que vull ressenyar és que diumenge que ve 12 de setembre tindrem la visita del senyor bisbe de la diòcesi Sr. Jesús Murgui, sent aquesta la data més pròxima a les efemèrides en què es trobava disponible per a poder visitar-nos. Ho farà en la celebració eucarística de les 10.30 h. d'aquest diumenge, sent cantada per la coral parroquial.
 
 


Són molts més els esdeveniments que s'estan preparant, sempre dins del que la pandèmia permet, per a la celebració d'aquest 450 aniversari. Conforme vagen acostant-se les dates les aniré desglossant.

I com no pot ser d'una altra manera aquestes singulars celebracions han de ser anunciades i ressaltades per les campanes, per això els tocs per a aquestes seran els següents:

Dia 8 de setembre, durant el dia els tocs propis de diari.
8.02 h. Coincidint amb l'hora que va tindre lloc la processó del trasllat del Santíssim Sagrament, volteig general de campanes parròquia i ermita.


13.02 h. Volteig general parròquia i ermita.

De 19.00 h. a 19.30 h. tocs a missa amb volteig general al segon toc en la parròquia.

Dia 12 de setembre, durant el dia tocs propis de diumenge, amb volteig general al segon toc en la Missa presidida pel senyor Bisbe i toc de consagració episcopal.
 

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario