viernes, 17 de septiembre de 2021

Manteniment de campanes 2021

 




          Com és costum, quan s'acosten les festes patronals de setembre fem la tasca de manteniment de les campanes perquè estiguen en perfecte estat per a estes. Generalment, excepte alguna ocasió per força major, aquesta tasca la realitzem a la fi d'agost, triant en aquest any el dissabte dia 21.
 
 


          A les 8 del matí ens reunim en el campanar Juan Carlos, Víctor, Fran i jo, menys quadrilla del que generalment solem ser ja que a la majoria els va resultar complicat acudir per assumptes personals. Ens dividim en grups de dos i comencem al contrari dels altres anys, això és, per les campanes majors, sent la gran la primera a col·locar-la boca amunt per a efectuar-li el manteniment.
 
 



         Primerament revisem els batalls, però com l'any passat vam substituir totes les cordes i els recol·loquem de nou, vam veure que estaven en perfecte estat i vam procedir per això a apretar totes les rosques de les trujes, pintar les parts metàl·liques i envernissar la fusta, especialment la cara que dóna a l'exterior per ser la que major desgast acusa per les inclemències del temps i el sol.




         Sobre les 10 del matí ja teníem les dos campanes grans acabades, per això decidim baixar per a prendre'ns un "tentempié", venint en aqueix moment la campanera Toya per a realitzar suport logístic,que la veritat siga dita, tot es precís i sent molt de agrair; a continuació pugem novament al campanar per a efectuar el manteniment a les tres campanes restants; generalment el dia que solem realitzar aquest manteniment és per als campaners i campaneres és com un dia lúdic i festiu on solem passar una bona estona discernida amb molta harmonia, però en aquesta ocasió en ser pocs ens centrem mes en el treball per a intentar concloure'l, cosa que aconseguim sobre les 13.00 h. per això en coincidir amb la vespra de la novena a la patrona la Mare de Déu de la Soledat, després del rés del Àngelus vam procedir a realitzar un xicotet volteig amb la campana segona “Sant Roc” a ma.



 
 
             Després de concloure-ho ens vam anar a realitzar un menjar de germanor per a celebrar que ja teníem les cinc campanes en perfecte estat per a les festes patronals de la Verge de la Soledat, en les quals, com en altres ocasions he esmentat, són les festes campaneres per excel·lència, més fins i tot enguany, si cap, que estem celebrant el 450 aniversari del nou temple parroquial, encara que de la majoria és sabut, que al no poder-se realitzar les processons a causa de la pandèmia, els voltejos han sigut bastant reduïts en comparació a altres anys. Les campanes del convent i de l'ermita, lògicament també les revisem, realitzant-los el manteniment en altres dates, veient que també estaven en perfectes condicions, encara que aquestes en tindre els trujes metàl·lics requereixen un menor manteniment.
 
 
 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario