domingo, 8 de noviembre de 2020

Manteniment de les campanes 2020           Enguany, per diversos motius, hem hagut de posposar la tasca del manteniment de les campanes fins dissabte passat 7 de novembre, ja que generalment ho solem fer a finals d'agost.
 

 
 

 

            Com el repret de totes les rosques el vam realitzar l'any passat, en aquesta ocasió ens hem centrat en el vernissat de la fusta i retirada i col·locació dels batalls amb noves cordes d'amarrament. En les dos campanes majors teníem col·locats els batalls de substitució (o antics anteriors a la restauració) perquè després del trencament dels nous fa uns anys, vam col·locar aquests per a baixar-los i procedir a la seua reparació, aprofitant ara l'ocasió per a la seua reposició.
 
 
 
 

 
 

 

 
 

              Ens concentrem el dissabte 7 de novembre a les 8 del matí a la porta de l'església parroquial, procurant en aquesta ocasió no anar massa campaners per a no excedir-nos en número degut a la situació que estem patint pel covid-19, per la qual cosa en pujar a la torre ens dividim en dos grups, centrant-nos cadascun en campanes diferents i amb les mesures de protecció pertinents. Sobre les 10 del matí, decidim baixar per a esmorzar i prendre forces per a prosseguir la tasca durant la resta del matí, que concloem al voltant de les 13.30 h. en les pròximes setmanes també realitzarem el manteniment a les campanes del convent i de l'ermita.
 


 
 

 

                    També vull esmentar dos actuacions més realitzades sobre les campanes en dates anteriors, la més recent va ser el dimecres passat 4 de novembre, data en la qual vam haver de substituir el contactor que alimenta el electo-mall de la campana segona “Sant Roc”, encarregat de donar el servei públic del toc d'hores, ja que a causa del desgast dels contactes d'aquest mecanisme, moltes de les campanades no arribava a realitzar-les, per la qual cosa resultava quasi impossible quan donava aquest toc d'hores saber exactament quina era la que estava donant. Aquesta reparació, com totes les efectuades sobre aquest mecanisme i el propi rellotge són sufragats els materials utilitzats per la parròquia i la mà d'obra altruistament pels propis campaners, sense contribuir l'ajuntament, malgrat ser el titular propietari del rellotge.
 


 
 

 

                        El segon, i no menys important va ser la substitució de la cinta de goma de la corriola d'aquesta mateixa campana segona “Sant Roc”, que acusava una gran deterioració, relliscant per això la cadena de tracció, conseqüència de la qual cosa no aconseguia el motor mantenir-la al vol. Aquesta ens va arribar per un empresa de transport urgent el passat 1 de setembre sobre les 10.30 h del matí, posant-nos ràpidament som-hi per a veure si aconseguíem que en el volteig general solemne de les 12 h. del migdia (inici de les festes patronals en honor a la nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat Gloriosa) i així va ser, per la qual cosa es pot considerar que va ser una actuació “IN EXTREMIS” ja que concloíem el muntatge d'aquesta cinta a les 11.55 h.
 
 
 


 
 

 
 
 
 
 
 
                     I no vull concloure est article sense fer un breu esment al toc manual de difunts realitzat pel grup de campaners i campaneres el dia de Tots els Sants a les 8 de la vesprada, vespra del dia de la commemoració de tots els fidels difunts, procurant també ser un grup reduït, per no ser la sala de campanes d'excessiva grandària, on realitzem el toc de difunts de tercera, propi d'aquesta nit.
 
 

 

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario