sábado, 28 de marzo de 2020

El nou toc del migdia




         Des de hui 28 de març a les 12 del migdia, les campanes del campanar de l'església parroquial realitzen un nou toc d'oració i de difunts.





         El nou toc d'oració, no és un altre, més que l'Ave Maria festiva, és semblant a l'ordinari que toca tots els dies tres vegades amb l'excepció que durant el temps del rés repica suaument la campana xicoteta. Aquest toc només es pot realitzar tal qual és, quan s'executa manualment, perquè els martells eléctrics colpegen a la campana sempre amb la mateixa intensitat, però és el més semblant al que hauria de ser.



       Al principi, pensem des de la parroquia, que no feia falta realitzar-ho perquè aquest toc d'oració ja es realitza ordinàriament a les huit, tretze i vint hores, (en horari d'estiu vint-i-una) en les tres esglesies, però veient l'envergadura dels esdeveniments, pensem que els cristians hem d'incrementar la nostra oració, tant de petició: implorant la intercessió divina davant aquest grandíssim problema que afligeix a la humanitat; com d'acció de gràcies: per la gran quantitat de persones entregant el millor de si mateixos ajudant als malalts i necessitats; i com no podia ser d'una altra manera, de súplica: per l'etern descans de tantíssims difunts que la pandèmia està causant. Per això, hem cregut convenient que les campanes deuen convidar-nos diariament a realitzar estes oracions excepcionals en estos moments tan excepcionals.








        El toc, com he esmentat, es tracta en la seua primera part de l'Ave Maria festiva i en la segona, en molt curt espai, del toc de difunts de tercera, perquè en els a penes dos minuts que dura el toc ens posen les campanes en antecedents de l'anteriorment esmentat. La implantació d'aquest toc és temporal, i sols a la parroquia, per això el toc d'oració ordinari de les tretze hores es continua executant amb normalitat en les tres esglesies.







No hay comentarios:

Publicar un comentario