viernes, 20 de agosto de 2021

Novena a la Patrona i tocs 2021

 



             Un any més ens disposem a celebrar la novena a la nostra Patrona, la Santíssima Mare de Déu de la Soledat Gloriosa, i com en tota la resta influenciada pel covid-19, ja que a conseqüència d'aquest la imatge de la Patrona es troba des de fa un any en l'altar major de la parròquia, com a principal motiu perquè l'aforament dels temples és del 75% i la seua ermita és de reduïda grandària, sense desestimar tampoc que a conseqüència de les obres que s'estan efectuant al costat de l'ermita l'accés per a persones majors és molt complicat.




         La novena a la Patrona, com en altres ocasions he esmentat, des de l'any 1982, any en què es va coronar canònicament, es realitza en els dies que antecedeixen a la seua festa, les festes patronals de moros i cristians, com a preparació en la part espiritual o religiosa d'aquesta.
 
 



         En aquest any 2021 igual que l'anterior, a conseqüència del covid, la part de la festa queda reduïda a l'essencial d'aquesta, no podent per això haver-hi desfilades ni processons, però sí els actes litúrgics dins de l'església, respectant l'aforament i les normes higièniques que el covid imposa. (Narraré aquests actes en un pròxim post)
 
 
 



         Com tots els anys la novena donarà principi el dia de la festivitat de Santa Maria Regina, 22 d'agost, concloent el dia 30, donant principi els dies laborables i dissabtes a les 19.30 h. amb el rés del Sant Rosari, per a a continuació tindre lloc el cant dels Gojos, seguidament la Santa Missa, concloent amb el cant de la Salve. (Els dies que caiguen diumenge igual però una hora abans a les 18.30 h.) I els tocs seran els següents:
 
 


08.00 h. Àngelus parròquia, convent i ermita.
08.02 h. Volteig campana menuda parròquia, convent i ermita.

13.00 h. Àngelus parròquia, convent i ermita.
13.02 h. Volteig campana menuda parròquia, convent i ermita.

De 19.30 h. a 20.00 h. tocs novenari amb volteig campana mitjana, excepte diumenges que seran una hora abans.
 
En el moment de la Salve es farà sonar el rogle de les campanes de la parròquia i les dos campanes menudes del campanar.

21.00 h. Àngelus parròquia, convent i ermita.
21.02 h. Volteig campana menuda parròquia, convent i ermita 


        I per a concloure esta entrada, vull informar d'un altra activitat que també és molt important per a que tot funcione bé. Esta activitat es tracta del manteniment de les campanes (el que en València denominen "el repret") que és tracta d'una revisió general de les campanes, repret de tots els caragols, envernissat de la fusta i pintat del ferro, que tendrà  lloc este 21 d'agost. (Si potser en el mes de setembre ho narraré)
 

 

1 comentario: