sábado, 15 de mayo de 2021

Sant Roc i "el Gallo"

 




         La veritat és que el títol d'aquest post pot resultar una miqueta desconcertant perquè. Què pot tindre a veure Sant Roc amb un gall? Certament la resposta és que res, però en el cas que ens ocupa, molt; ja que "el Gallo" al qual faig referència no és un altre que el sobrenom de l'artista que ha pintat un quadre de Sant Roc per al Convent de Castalla.




          L'artista que esmente, el seu vertader nom és Francisco Castelló Amorós, nom pel qual molt pocs en la població ho coneixen, però quan se'n diu pel nom de “el Gallo” la immensa majoria dels castelluts saben qui és.

 




       Doncs bé, aquest home podríem considerar que és un artista revelació i part del seu mèrit radica en el fet que va començar a interessar-se per l'art de la pintura després de la seua jubilació, als 65 anys.




         Entre les moltes obres que en l'actualitat té realitzades, cal destacar un oli sobre taula del patró de Castalla, Sant Roc, de 2.50 x 1.25 m, quadre d'una grandària considerable, que després de la seua conclusió ha decidit regalar-lo a la parròquia de Castalla, perquè siga exposat a l'Església del Convent per a veneració pública.

 



        El dilluns 3 de maig es va traslladar el quadre de la casa de cultura al Convent, reunint-nos allí Francisco, Enrique, Víctor, Fran i jo per a aprofitar i despenjar el llenç de la Verge de la Soledat, pintat per Jaume Esteve, per a l'endemà reunir-se els dos artistes i donar-los la capa de vernís final que li faltaven als dos quadres. Ja el següent dimecres, 5 de maig, ens vam tornar a reunir els abans citats per a col·locar els quadres en el seu lloc corresponent, això és, en el creuer de la nau central i un enfront de l'altre.

 




           El rector de Castalla, En Salvador Valls, te previst aquest pròxim mes de juny realitzar una celebració i benedicció de l'esmentat quadre, i aprofitaré l'entrada que faça a aquest efecte per a desglossar més singularitats sobre aquest quadre de Sant Roc i el seu autor "el Gallo". 




No hay comentarios:

Publicar un comentario