domingo, 19 de agosto de 2018

De l'excepcional al normal







             Certament sembla ser que ja és així, em referisc amb aquest títol a la processó que tindrem D.M. el pròxim 22 d'agost, dia de Santa María Regina, i primer dia de novena a la nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat Gloriosa.




             El títol que tal vegada correspondria a aquesta entrada seria "processó excepcional", però com últimament per motius de restauració en l'ermita, en la parròquia, en la plaça de l'ermita i carrers, açò ja ha passat a ser normal, doncs són infinitat d'actes que per aquests motius s'han hagut de reestructurar en els últims anys. Que tinga constància han hagut més canvis i reestructuracions l'última dècada que en segles.



               Com de tots és sabut i ja vaig informar en entrades anteriors, dimecres Sant passat vam haver de, amb un trasllat excepcional, baixar totes les imatges de l'ermita i traslladar-les al convent, per a així poder realitzar totes les processons de Setmana Santa, dins del que cap, amb la màxima normalitat possible.



               Des d'aqueixa data, diumenge de Pascua, la Patrona de Castalla es troba en la parròquia, esperant es realitzaren les obres de la costera per a tornar a la seua ermita, però com a data d'avui aquestes obres no han començat ens veiem obligats a traslladar-la novament en el seu novenari al convent i així poder també realitzar les processons d'aquestes festes patronals de moros i cristians amb la major normalitat possible, havent de, lògicament, variar solament alguns itineraris, sent aquests els següents:



1 Dia 22 d'agost: Després de la novena, açò és, sobre les 9 de la nit trasllad de la parròquia al convent, passant pels carrers Major, plaça Font Vella, carrer doctor Sapena", plaça l'Hostal i carrer Convent.

2 Dia 1 de setembre: A les 10 de la nit processó de “La Baixà" sent en aquest cas l'itinerari a l'inrevés que l'anterior, carrer Convent, plaça l'Hostal, carrer doctor Sapena, plaça Font Vella i carrer Major fins a la parròquia.

3 Dia 2 de setembre:La processó del Passeig no pateix cap tipus d'alteració.

4 Dia 4 de setembre: A les 9 de la nit processó de “La Pujà", aquesta processó es realitzarà pel seu itinerari normal fins a la placeta del Carreter on se li cantarà “El Adios” com és tradicional i a continuació agafarà la part oposada a la pujada a l'ermita, açò és, pel carrer "Ancha", carrer Ramón y Cajal, Plaça l'Hostal i carrer Convent.





      La imatge de la Patrona quedarà situada en aquesta Església del Convent, com al seu santuari, suplint aquest a l'Ermita de la Preciosíssima Sang, fins que les obres s'escometen i puga tornar a aquesta.

Per tots aquests motius els diferents grups de col·laboradors hem hagut d'escometre diverses actuacions com són:

1 Fabricació d'un nou conjunt de taula desmuntable, guies i carro amb rodes de ferro per a les andes de la Mare de Déu.

2 Mesurament i comprovació per a poder baixar les andes grans de festes per a aquestes processons, desestimant-ho a conseqüència dels escalons col·locats en elevar la glorieta i no donar l'altura la porta del convent.

3 Baixada dels fanals patronals de festes i col·locació al prebiteri del convent.

4 Baixada de Sant Francesç de Paula i col·locació en la capella lateral quarta esquerra i a conseqüència d'açò trasllat de la imatge de San Josep a la capella dels Sants Cosme i Damián.

5 Col·locació de les cortines blaves per a ressaltar la imatge de la Mare de Déu.

                                     Baixada del vidre de la fornitura de Sant Francesç.


            Vull en aquest punt donar les gràcies a la confraria de Sant Francesç de Paula i més concretament a David Berbegal, Kiko Juan, Juan Carlos Buades, Álvaro Berbegal,  Kiko Vicent, Miguel Bernabéu, Juan Carlos Candela, Manu Bernabéu i Oscar Reche, per la gran disponibilitat i ajuda prestada en l'exercici d'aquestes tasques, a l'igual com a la resta de col·laboradors com Francisco José Rico, Víctor Pagan, Enrique Berenguer i un servidor.




L'horari de la novena serà de la següent manera:

Del 22 al 30 excepte el diumenge 26:

19.30 h. Sant Rosari.
19.55 h. Cant dels Gojos
20.00 h. Santa Missa.

Diumenge 26:

18.30 h. Sant Rosari.
18.55 h. Cant dels Gojos.
19.00 h. Santa Missa.

I els tocs de campanes seran de la següent manera:

Dia 21 d'agost:

21.00 h. Ángelus i volteig menor parròquia, convent i ermita.

Dia 22 d'agost:

08.00 h. Ángelus i volteig general parròquia i ermita.

13.00 h. Ángelus i volteig general parròquia, convent i ermita.

19.30 h. Primer toc a Missa parròquia.
19.45 h. Segon toc a Missa parròquia.
19.46 h. Volteig mitjana i segona.
20.00 h. Tercer toc a Missa parròquia.

En finalitzar aquesta, voltejos processionals i volteig general a l'entrada i eixida de la Patrona.


Del 23 al 30 d'agost:

08.00 h. Ángelus amb volteig campana xicoteta parròquia, convent i ermita.
13.00 h. Ángelus amb volteig campana xicoteta parròquia, convent i ermita.
21.00 h. Ángelus amb volteig campana xicoteta parròquia, convent i ermita.





Del 23 al 30 d'agost excepte el diumenge 26 que seran una hora abans:

19.30 h. Primer toc a missa convent.
19.45 h. Segon toc amb volteig campanes xicotetes convent.
20.00 h. Tercer toc a missa convent.






No hay comentarios:

Publicar un comentario