domingo, 20 de mayo de 2018

MEMORIA DEL TOC MANUAL DE CAMPANES A TIBI







           Fidels al compromís que adquirim amb Roberto Mira per a l'execució d'una xicoteta mostra de tocs manuals de campanes dins de la setmana cultural que s'estava celebrant a Tibi, ens presentem sobre les 11 del matí alguns membres de campaners de Castalla, sent concretament Mari Carmen, Toya, Oscar, Juan Carlos, José, Frank i jo.




           Vaig pensar que podria resultar interessant portar la campana “Antonia Hermenegilda" amb la seua espadanya mòbil, perquè les persones que volgueren pogueren tocar-la, voltejar-la i fer-se fotos al costat d'ella, entre altres motius perquè aquesta campana sempre havia sonat en una finca denominada “el Pla de la Magdalena” situat en el terme municipal d'aquesta població i fins i tot indicant en la seua epigrafia “Tibi 1942”.



         Seguidament pugem al campanar per a retirar les corretges dels reductors i així evitar el fre que aquests produeixen en les campanes, exceptuant la campana gran perquè no havia espai  on deixar les corretjes. A les 12 en punt comencem l'esmentada mostra de tocs realitzant vuit diferents, concloent-los sobre les 12.30 h.



           Va ser gratificant comprovar la quantitat de gent que des del campanar podíem albirar, en la plaça, en les terrasses i balconades dels seus habitatges per a escoltar les campanes, percatant-nos que moltes d'elles fins i tot van aplaudir en concloure l'acte i després de finalitzar vam tornar a muntar les corretges, per a deixar-les en el seu funcionament normal.








              Per a concloure vull donar les gràcies primerament a Roberto Mira i a Macarena Colomina, pel detall que van tenir de netejar tot l'interior del campanar perquè ho tinguérem en perfecte estat, així com al rector D. Manuel Chouciño que va tenir el detall de convidar-nos a una bona cervesa, i en acomiadar-nos ens va realitzar una nova invitació perquè acudírem a tocar el dia de la Patrona Santa María Magdalena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario