martes, 2 de agosto de 2016

Concerts de campanes a Ibi i Biar






           En les pròximes setmanes hi ha “dinamisme campaner” en la nostra zona i més concretament en les poblacions d'Ibi i Biar.

  
           En el primer, Ibi, després de la recent restauració i refosa de la campana major tindrà lloc un concert de campanes dissabte que ve 6 de agost a les 20.00 h. coincidint amb la festivitat del patró de la localitat, a càrrec dels campaners de la Catedral de València, on s'executaran diversos tipus de tocs, alguns tradicionals de la pròpia localitat d'Ibi i altres típics de la Catedral de València, com per exemple:

-Toc d’Àngelus.
-Toc de clamoreig.
-Dominica morada.
-El repic.
-Vol de campanes.
-Toc de tancament de la muralla i d’ànimes.



          En el segon, Biar, es realitzarà un altre concert dissabte que ve 13 d'agost a les 20.30 h. a càrrec de “Mestres Campaners” de València, on es realitzaran els següents tocs entre uns altres:

-Toc d'oració (obri el dia)
-Cor de primera classe (repic)
-Toc de difunts (el més solemne de la ciutat de València)
-Volteig de campanes (a l'estil de la ciutat de València)
-Toc d'ànimes (tanca el dia)



             Crec que són dos bones ocasions per a poder escoltar la preciosidad dels tocs de campanes executats de forma manual com des de l'antiguitat havia sigut, i també pense que és molt d'agrair a estos ajuntaments i en concret als concejals que heu han promogut, la seua implicació en la difusió del patrimoni historic sonor.



No hay comentarios:

Publicar un comentario