domingo, 7 de septiembre de 2014

TASCA DE MANTENIMENT DE LES CAMPANES 2014






        A causa de l'acumulació de tasques en el final de l'obra, inauguració de l'església i festes patronals m'ha resultat impossible portar les entrades del blog actualitzades, per açò vaig a intentar en aquest mes de setembre posar-ho al dia per ordre d'actuació, donant començament en aquesta entrada com el títol indica a la tasca de manteniment.








            Enguany teníem dubtes de si el manteniment podríem efectuar-ho com és costum abans de les festes patronals o per contra hauríem de posposar-ho per a després per l'acumulació de tasques que alhora teníem dins de l'església per a la seua inauguració.







           Com crèiem que era preferible el manteniment abans de festes, pensem organitzar tots els treballs de muntatge en el temple parroquial per a, si pot ser, deixar lliure el dissabte 23 d'agost i centrar-nos en les campanes.







             Ens ajuntem aquesta ocasió en este dia a les 7.30 h. del matí a la porta de l'església, Oscar, Kiko, Víctor, Berna, Fran i jo, contant tambe amb dos nous col·laboradors el primer Víctor M. Alarcón que es va oferir voluntari per a participar i col·laborar en les tasques que fera menester, i el segon Paco Rico Rico, qui es va oferir per a realitzar un reportatge-documental sobre el manteniment de les campanes.




             Com tots els anys en arribar a la sala de campanes vam procedir a muntar el andamiaje per a començar el manteniment amb la campana xicoteta. A les 8 del matí realitzem el toc de Ángelus amb el volteig de novena en la campana xicoteta  manualment, per a continuació seguir amb el manteniment.







         Sobre les 10 del matí ja teníem les 3 campanes, "xicoteta, dejuni i mitjana” amb tots els caragols ben apretats i els trujes envernissades, moment en el qual aprofitem per a baixar a prendre'ns un "tentempié". És d'obligat esment el detall que va tindre Jorge Dura "chicote", ja que quan estàvem acabant aquest "tentempié" se'ns va presentar en la sagristia amb vuit litres d'aigua llimó, manifestant que era “per a refrescar als campaners” (tot un detall)



   




        Seguidament vam procedir a alçar les campanes segona i major, per a efectuar-los el manteniment i concloure amb elles, cosa que va succeir sobre les 13.00 h. on ja el toc de Ángelus i novena es realitze automàticament.






        
           Després de concloure i com ja és costum ens vam anar a la meua casa de camp realitzant la típica fotografia tots junts davant els trujes metàl·liques i a continuació prendre'ns la tradicional "cerveseta del campaner", on van acudir també les parelles dels mateixos, algunes campaneres i el rector.









 Est és l'enllaç del resum del que serà el reportatge sobre el manteniment realitzat per Paco Rico Rico



1 comentario:

  1. Des de Oriola la meua més sincera enhorabona per l'entrada. Espere voret prompte!
    Jorge Durá

    ResponderEliminar