sábado, 28 de julio de 2012

LA CAMPANA DELS JOCS OLÍMPICS LONDRES 2012














            Totes les campanes del Regne Unit, començant pel carilló del Big ben, van sonar durant tres minuts el divendres a partir de les 08H12 locals (07H12 GMT), per a celebrar l'obertura dels Jocs Olímpics de Londres.

             Nombroses esglésies, institucions, edificis de la Royal Navy i tots els britànics que tinguen campanetes o els ciclistes que tinguen timbres, han sigut invitats a unir-se al concert.

                                            bigben Fotos del Big Ben


            El promotor d'esta manifestació sonora, l'artista i músic Martin Greed, guanyador del premi Turner, ha cridat a la seua iniciativa "Work N° 1197".


             Ha fet falta una autorització especial per a unir al concert al Big ben, la gran campana de més de 13 tones  en la torre del rellotge que domina el Parlament de Wetminster.


                        
                              



             L'última vegada que el Big ben va sonar de manera extraordinària va ser fa 60 anys, amb motiu del dol nacional per la mort de Jorge VI, pare de la reina Isabel II.




                          



            La Cerimònia d'obertura dels XXX Jocs Olímpics va tindre lloc el 27 de juliol del 2012 en l'Estadi Olímpic de Londres, construït especialment per als Jocs. Esta es va iniciar amb el so d'una campana de 27 tones, que ha sigut fabricada en la foneria "Whitechapel Bell Foundry", la mateixa que en 1858 va crear la campana del Big ben londinenc, de 13,7 tones.  L'instrument té dos metres d'alt i tres d'ample. La inscripció de la campana diu: LONDON  2012  "No temes, l'illa està plena de sons", segons resa en una cita de "La tempestat", de Shakespeare.





Inauguracion Juegos Olimpicos Londres 2012  (3)





            A títol personal, ha sigut motiu de satisfacció el comprovar la importància que la societat britànica li dóna a les campanes, per a voler que un esdeveniment d'esta rellevància fóra precisament anunciat per totes les seues campanes, i no sols això, sinó que per a la cerimònia de la inauguració d'estos jocs es va fondre una campana nova, però no una qualsevol, sinó que havia de ser la més gran en ús que hi ha a Europa, sent a més la que va presidir tota la cerimònia des d'un lloc preferent.









.

No hay comentarios:

Publicar un comentario