domingo, 1 de abril de 2012

2 d'abril Sant Francesc de Paula






          Enguany la festivitat de Sant Francesc de Paula cau en plena Setmana Santa, concretament en el Dilluns Sant, i encara que la litúrgia va encaminada cap a eixa celebració, la missa a les 8 de la vesprada serà en el convent per a la seua commemoració,  per això hi haurà volteig general al migdia  13.01 h, 7.46 h.  2n toc de missa i a les 21.02 h.

           També a l'estar immersos en Setmana Santa  hi haurà tocs de confessions que en el convent  este 2 d'abril seran de les 5 h.  a les 7 h. de la vesprada., sent en la parròquia de les 9 h.  a les 10 h.  de la nit.

            Novament hi haurà tocs de confessions en el convent el dimarts i dimecres Sant de les 11h. a 1h. del mig dia.

           I no vull tancar esta entrada en el blog sense fer una xicoteta referència al concert celebrat el dissabte 31 de març en la parròquia i organitzat per la confraria de Sant Francesc.

            Este concert  va ser realitzat per la banda jove de Castalla, en el que van actuar entre 65 - 70 músics  de molt curta edat,  sent dirigit en la seua primera part pel director Francisco Juan Rodríguez de Castalla, i la segona part  per l'actual director de la banda Carlos Esteve Domenech, qui al seu torn en la part central del concert va passar la batuta a Mª Luz Monllor (la Lusa) per a dirigir la marxa processional composta per ella i  denominada “el Vellet de la Sang” (una autèntica meravella) qui  va oferir els drets d'autor de la composició per a l'organització Mans Unides arreplegan-ho Toya Bernabeu com a presidenta de la asociació (tot un autèntic detall de solidaritat amb els més necessitats). També va entregar la partitura d'esta composició a D. Salvadors Valls, rector de Castalla i a Idelfonso Verdú, clavari major de la Confraria de la Preciosísima Sang.

            Al concloure la peça musical tota la parròquia que es trobava abarrotada de públic, va ovacionar  en peu amb un gran aplaudiment tant a la compositora com a la banda. El comentari popular era unànime “Castalla pot sentir-se orgullosa  per tindre esta meravellosa escola de músics”. Al concloure el concert tots els assistents van entregar la voluntat per a Mans Unides, qui al seu torn ho va invertir en el projecte d'enguany per a una associació de sordmuts al Congo. (Afortunadament continua havent-hi molta gent solidària , encara que faça poc soroll)



2 comentarios:

  1. com es el toc de confesions a la parroquia i al convent de castalla ? gracies :)

    ResponderEliminar
  2. És molt simple, s'executa amb la campana “dejuni” de la parròquia o tercera del convent a combinació de 3 campanades, 2 pauses, repetitivament durant uns 2 minuts. Salutacions.

    ResponderEliminar