viernes, 29 de abril de 2011

Tocs de la Divina Misericòrdia


             La Festa de la Divina Misericòrdia es celebra el primer diumenge després del  Diumenge de Pasqua i és una devoció cristiana enfocada en la misericòrdia de Déu i el seu poder, particularment com una acció de confiança infinita en què la misericòrdia de Déu i la seua passió és el preu ja pagat pels nostres pecats i que si confiem cegament en Jesús els nostres pecats ens seran perdonats, Jesús no serà el nostre just jutge sinó el nostre Salvador misericordiós. Més que una mera devoció és un gènere de la vida cristiana. S'expressa per mitjà d'actes interiors (actituds de l'ànima respecte a la Misericòrdia del Salvador i de la confiança en Déu) com a exteriors: la veneració de la imatge, l'hora de la misericòrdia, el rés de la coroneta, la festa de la Divina Misericòrdia i els actes de misericòrdia amb el proïsme
Joan Pau II serà beatificat durant una cerimònia en la Plaça de Sant Pere del Vaticà el 1 de maig del 2011, va ser decidida esta data personalment per Benet XVI per tractar-se del diumenge de la Divina Misericòrdia, efemèride d'enorme valor simbòlic en el pontificat del Papa Wojtyla (ell la va instituir com a festa de l'Església universal, va canonitzar sor Faustina Kowalska i va morir en la vespra d'eixa festivitat en 2005).


              Ací a Castalla, el passat any 2010, en este mateix dia es va dedicar i beneir la segona capella (entrant a l'esquerra) a esta dedicació de la Divina Misericòrdia i enguany, també en este mateix dia, en la Missa de les 10,30 h. es va a beneir un quadro de la imatge de Joan Pau ll portat des de Roma i que passarà a ser col·locat en la dita capella (alhora que ací estarem realitzant esta celebració, en la basílica de Sant Pere del Vaticà s'estarà realitzant l'acte de beatificació de Joan Pau ll), per a esta celebració m'ha demanat el rector D. Salvadors Valls que les campanes ho tenen d'anunciar com “gran solemnitat” i per això els tocs seran els següents:


DIA 30 DE ABRIL  (VESPRA)

(Tocs propis de dissabte)
21.02 h. Volteig menor (4 campanes) parròquia.
Volteig menor (3 campanes) convent.

DIA 1 DE MAIG
(FESTIVITAT DE LA DIVINA MISERICÒRDIA)

7.31 h. Regina Celi parròquia.
7.32 h. 1r Toc a missa parròquia.
7.33 h. Volteig general   “
7.45 h. 2n Toc a missa   “
8.01 h. 3r Toc a missa    “
Àngelus ermita
8.30 h. Àngelus convent.10.01 h. 1r Toc a missa parròquia.
10.15 h. 2n Toc a missa “
10.16 h. Volteig general “
10.31 h. 3r Toc a missa “11.31 h. 1r Toc a missa parròquia.
11.45 h. 2n Toc a missa “
11.46 h. Volteig mitjana i segona.
12.01 h. 3r Toc a missa13.01 h. Regina Celi parròquia
Àngelus convent i ermita.
13.02 h. Volteig general parròquia i convent21.01 h. Regina Celi parròquia.
Àngelus convent i ermita.
.

No hay comentarios:

Publicar un comentario