lunes, 17 de enero de 2011

CAMPANAR I CAMPANES TAPADES

                                  Fatchada i campanar cuberts

                     CAMPANES TAPADES AMB PLASTICS.         Com es pot comprovar esta vegada sí que s'han complit els terminis, i ja tenim tota la fatxada principal i el campanar coberts per la bastimentada i la lona protectora per als treballadors, al mateix temps que les campanes estan ja cobertes amb plàstics, tal com ens van prometre, per a protegir-les de l'obra.


                                           Campana major          Estes obres de restauració va a portar-les a cap l'empresa CYRESPA ARQUITECTONICO , amb gran quantitat de restauracions realitzades en Iglesies, col·legiates, catedrals, castells, aqüeductes, ajuntaments etc...  i disposa d'un pressupost de 476.250€, l'arquitecte que les realitzarà, segons es diu, és Marius Beviá, encara que les vegades que he estat jo present, l'arquitecte que ho ha revisat tot ha sigut Santiago Varela.                              Campanes dejuni i menuda
                                         Campana major


          Esta restauració inclou el següent:


     -Neteja superficial de tota la pedra de la fatxada i del campanar exterior i interiorment.

     -Restauració dels pedres danyades o si és el cas substitució per altres  del mateix tipus.

     -Retirada de tota rejuntada de la pedra que estiguera en mal estat i substitució per nou morter de calç i arena.

     -Canvi de l'escala de pujar a la terrassa per una nova amb cércols de protecció.

     -Instal·lació elèctrica de la sala de campanes i la línia de pujada per l'escala (m'imagine que també se li efectuarà una il·luminació de major qualitat).

     -Col·locació de pis de marbre en la sala de campanes.

     -(Supose que la substitució del vidre del rellotge perquè es troba en molt mal estat, amb el perill que això comporta).

                                   Campana mitjana

          Tal com vaig dir en l'article anterior, i molts m'heu indicat ja haver-ho percebut, els tocs de campanes estan molt reduïts, realitzant-se només els diumenges i tots a mà per a evitar possibles avaries o accidents per la part elèctrica.
TOC D'ALBA A MÀ DEL DIA 16-01-11 AMB LES CAMPANES TAPADES
              Açò és un cas sense precedents, i la veritat és que estrany molt el seu so, no vull dir en açò ni que siga millor ni pitjor, simplement diferent i lògicament açò està motivat per tres motius fonamentals:

                    1 Tot l'interior de la sala de campanes està cobert per tres plantes de bastimentada, per això  no es projecta la reverberançia.

                    2 Tot el bronze està cobert per un plàstic, que a pesar de no ser de molta grossària, impedix que el so isca lliurement.

                    3 Les lones que cobrixen la bastimentada, encara que  no siga en gran manera, també oferixen una certa resistència a què el so s'expandisca.


                                         Campana segona

.

No hay comentarios:

Publicar un comentario