domingo, 3 de febrero de 2019

Manteniment campana Ermita i obres d'accés
En aquesta entrada vull fer referència a dos temes relacionats amb l'ermita de la Preciosíssima Sang de Jesús, el primer és l'actuació de manteniment de la campana d'aquesta ermita i el segon és informar de com està el tema de les obres d'accés a aquesta.
 


         Divendres passat 4 de gener ens vam ajuntar alguns membres dels campaners de Castalla per a realitzar-li les tasques de manteniment a aquesta campana. Primerament revisem l'estat de la corda d'amarre del batall, caragols de subjecció d'aquesta amb el jou, rodaments i martell de repic, greixant totes les parts de fricció i observant que la corretja de volteig té una gran deterioració pel que requereix substitució, però com pensem que aquest mecanisme tan antiquat no perdurarà durant molt de temps, decidim no reemplaçar-la perquè el seu sería restaurar-la, col·locant-li el seu jou de fusta i motor d'impulsos.
           Aquesta tasca de manteniment era necessària doncs encara que la imatge de la Patrona porta pràcticament un any sense estar en el seu santuari i romandre aquest tancat al culte, la campana continua realitzant tots els seus tocs tradicionals, com són els del “Ave Maria” a les 8 del matí, a les 13 del migdia i a les 8 de la vesprada tots els dies de l'any. També realitza els seus voltejos en totes les solemnitats i les seues vespres i per descomptat els tocs processionals en totes les processons de la Patrona, encara que Aquesta no accedisca a la seua ermita per les obres de la costera.


          Amb referència a aquestes obres, en data de hui 3 de febrer dir que estan en plena execució, havent-se realitzat ja el micro pilotatge i part del fonament del formigó, faltant l'altra meitat i la recomposició de les llambordes. Durant aquests onze mesos han sigut diversos centímetres els que les clivelles han obert, com es pot apreciar en les fotografies, tant en obertura com en enfonsament del terreny.

         Aquestes obres es troben en aquest moment en una situació en la qual és molt difícil predir si per a la Setmana  Santa vinent puguen estar concloses, per tant en noves entrades aniré informant de si novament tindrem actes i itineraris processionals alterats o per contra tot torna a la normalitat.No hay comentarios:

Publicar un comentario