domingo, 23 de febrero de 2014

TECNOLOGIA PUNTA EN LES CAMPANES
           Pròximament entrarem en el que es pot considerar temps forts litúrgics amb moltes festivitats, com per exemple: Les Quaranta Hores, Setmana Santa, Pasqua, mes de maig “María”, comunions, Corpus etc.


          Com a conseqüència de les obres que s'estan realitzant en la parròquia, les campanes del convent han assumit un major protagonisme, per realitzar-se en este tots els actes de culte, però clar, les campanes per excel·lència són les de la parròquia, que per aquest mateix motiu han quedat com en un segon lloc, realitzant solament els senyals horaris, tocs de Ángelus i senyals de difunts. Lògicament també s'executen els voltejos menors, generals i solemnes de totes les festivitats.
           D'aquests voltejos hi ha alguns que no comencen a una hora concreta, si no en un moment precís de la celebració que s'està oficiant, i clar, que estos voltejos es realitzen en el convent és fàcil, però que al temps siga amb les campanes “per excel·lència” com he comentat, és més complicat, però per a tot problema hi ha una solució.

             Després d'una setmana peganli voltes a esta qüestió i estudiar diverses possibilitats, vaig començar a inclinar-me per una que resultara efectiva i al temps econòmica. Aquesta opció era poder-les accionar via telefònica amb SMS.
         El següent pas que vaig donar, va ser exposar-li la qüestió al rector D. Salvador Valls, per a sol·licitar la seua autorització, afirmant-me este que fera el que considerara per a la millor operativitat de les campanes.
            Seguidament vaig pensar en un amic que es mou com a "peix en l'aigua" en totes aquestes qüestions, és Juan José Rico, sent la seua l'empresa “INELCO” qui després d'exposar-li jo les necessitats, immediatament ho va veure ja fet. Dissabte passat 22 vam procedir a muntar-ho al costat de l'ordinador de la sagristia, tractanse d'un menut aparell que funciona via GSM, interactuant a través de missatges de text, sent ja possible accionar les campanes des de qualsevol punt.

             Vull públicament agrair-li la deferència que ha tingut, perquè solament ha cobrat el preu de cost de l'aparell, regalant ell el temps de programació, muntatge i instal·lació. Un clar exemple més de l'afecte existent en la població de Castalla amb les seues campanes.              Aquest nou aparell ens donarà a més de la possibilitat de posar les campanes de la parròquia al vol quan en el convent s'estiga donant la benedicció amb el Santíssim en les Quaranta Hores, en els cants del Gloria del Dijous i Dissabte Sant, de l'arribada de la Patrona al Convent el dia de Pasqua etc. el poder realitzar els senyals a difunts com és tradició sense que es perda cap per qüestions laborals pròpies o per la complexitat existent actualment a causa del vallat en l'accés a la parròquia i l'interior en obres.No hay comentarios:

Publicar un comentario