lunes, 14 de febrero de 2011

LLÀNTIA CENTRAL DE LA PARRÒQUIA          A més del manteniment de les campanes, també desenrotllem des de fa molts anys un altre tipus d'activitats, generalment mecàniques, elèctriques i de manteniment.          He pensat que podia resultar interessant incloure-les en este blog pel singular que en algunes ocasions són i pel curioses que podien resultar algunes fotografies. Estes activitats des de hui les narraré amb l'etiqueta de “activitats diverses”.
               

                                Esta llàntia comencem la seua fabricació en el mes de febrer de 1986 i la concloem a finals de juliol per a tindre-la muntada en la inauguració de la restauració de la   parròquia d'eixe mateix any.

            1r Primerament consta d'uns cércols en ferro de pletina de 30x8m/m fets per Ruben Palacios quan encara treballava de mecànic en la cooperativa                                                                                                                                                                     

            2n Porta caragolats uns adorns o sanefes de bronze muntats per Francisco Berbegal i per mi
.
            3r També porta caragolats als cércols els braços de les llums instal·lats per Fran i per mi.          Estes sanefes i braços les adquirim en una fàbrica de Villena crida Miraluz, com no tenien llànties en estoc d'esta grandària de cap manera, pensem a fabricar-les nosaltres. Primerament la idea va sorgir perquè volíem fer una llàntia gran per a col·locar-la en el centre de la nau de l'Església i que al temps servira d'altaveu, camuflant dins d'ella els altaveus que hui pengen sobre les bases de les columnes  i que tant enlletgixen l'Església.

          Després de consultar-ho amb alguns tècnics de so, ho desestimem perquè ens van afirmar que perdríem molta qualitat en el so.

           Com teníem la intenció de que açò podria afavorir la il·luminació i sobretot embellir molt l'Església continuem pensant a fabricar-la, però això sí, sense altaveus, i lògicament decidim canviar la seua ubicació perquè el centre de l'església ja no seria el més convenient i pensem a col·locar-la en el lloc que hui ocupa que és el centre del presbiteri davant del baldaquí.          Sense veure-la col·locada i ni tan sols fabricada, fent un exercici d'imaginació, pensem que a la vista continuaria demanant un poc més per a omplir els dos laterals que quedaven darrere del baldaquí, que resultaven molt buits, per la qual cosa pensem a fabricar altres dos xicotetes com el cércol menor d'esta llàntia i col·locar-les en eixe lloc.
          Sovint la baixem per a canviar-li les peretes foses i llevar-li la pols. Esta tasca és prou complicada ja que per a accedir a ella cal pujar per la teulada, entrar per un forat a la cambra que hi ha entre les voltes de l'Església i la teulada, amb  una altura màxima d'un metre i recórrer tot el sostre de l'Església de gatzoneta fins una trócola que instal·lem per a la seua baixada i pujada.
          Per este motiu en esta última baixada que hem realitzat per al nadal del any passat 2010, hem pensat a substituir els focus centrals incandescents (que es fonien amb molta freqüència) per un nou de vapor que amb un menor consum projecta molta més llum, (confiem que de veritat este focus tinga una vida més llarga que els incandescents)          L'assessor luminotècnic que hem tingut per a este canvi ha sigut el meu cunyat Tomás Bordera , esperem que no s'equivoque i que dure molt més,  i si no és així ja sabem a qui hem de tirar-li de l'orella…………..
          Primerament quan la instal·lem eren tot peretes incandescents, canviant-les per les de baix consum fa tres anys, i com he mencionat abans, este nadal també hem canviat el focus que il·lumina el centre del presbiteri, sent esta la diferència en el consum:Abans: …………36 peretes  per 60w………………….=  1.860w
                           4 focus presbiteri per 120w……..........=  480w
                            1 focus baldaquí per 100w…….........  =  100w


                                                   TOTAL………………….         2440wAra:………….36 peretes per 15w………………….....=  540w
                            1 focus prevere per 150w……...........=150w
                            1 focus baldaquí por100w……...........=100w


                                                   TOTAL …………………      790w

 
          En resum que havent-hi en l'actualitat 1650w menys en consum hi ha molta més llum que abans.


.

No hay comentarios:

Publicar un comentario