domingo, 19 de septiembre de 2010

XVI TROBADA DE CAMPANERS

                          
 X ANIVERSARI DE L'ASSOCIACIÓ
DE CAMPANERS DE                          
l'ALQUERIA DE LA COMTESSA

                                                          
18 DE SETEMBRE DE 2010                            
                  A principis de setembre vaig rebre una invitació per part dels campaners de l'Alqueria de la Comtessa per a celebrar dita trobada i com a commemoració del X Aniversari de la seua fundació com a associació de campaners.            Com es pot suposar, en qualsevol lloc on es moga una campana i se m'invite per a fer acte de presència o col·laborar, mai puc respondre amb una negativa. A continuació, i com en les anteriors trobades li vaig demanar al meu amic Fran “Pallisa” que m'acompanyara, el qual no tenint en esta ocasió cap adversitat, va accedir a fero.


             El 18 de setembre, a les 8 del matí, junt amb les nostres dones, eixim rumb a l'Alqueria de la Comtessa, arribant allí al voltant de les nou i quart. Res més arribar ens trobem amb Toni, president de l'associació,  el qual, després de les preceptives salutacions ens va obsequiar amb una gorra cada u,  fent referència a la dita trobada.            Ens reunim tots els campaners, al voltant de 120, en la plaça Major, i d'allí ens dirigim a la casa de cultura on va tindre lloc un vi d'honor i a continuació es va fer la presentació de l'acte per part del president de l'associació, de l'alcalde i del rector. Van projectar diapositives i es van desglossar tots els esdeveniments desenrotllats durant els 10 anys d'existència de l'associació, també va haver-hi una exposició de fotos i peces antigues referents a campanes i va estar exposat allí el campamovil que tenen, que es tracta d'un  armasó metàl·lic portable amb 5 campanes i dos rogles.              Acabat este acte i acompanyats per dolçaina i tamborí ens dirigim a la parròquia on es va cantar a Santa Bárbara, posteriorment els campaners d'allí van fer una demostració del seu toc típic “els dons fan olla”, a continuació totes les associacions presents que van voler van fer una demostració de algun dels seus tocs típics.

            Nosaltres, com només érem dos, realitzarem el nostre toc de “albat” que és amb dos campanes.              Finalitzats tots els tocs, ens dirigim novament amb dolçaina i tamborí a la sala multiusos del poliesportiu, per a obsequiar-nos amb un dinar típic de la població. Després de finalitzar este, se'ns va obsequiar a tots els grups participants amb un pergamí, fent referència a este  10 Aniversari.                                       XVI ENCUENTRO DE CAMPANEROS

No hay comentarios:

Publicar un comentario