domingo, 26 de septiembre de 2021

VISITA BISBE. SETEMBRE 2021



 

     Recentment, hem tingut l’alegria de rebre entre nosaltres, a Castalla,  al nostre bisbe, D. Jesús Murgui, en resposta a  la invitació que la parròquia li va fer , més enrere,  i a la que gustosament a accedit, la qual cosa li agraïm en gran manera, a més a més tenint en compte la seua apretada agenda i la raó per la que demanàvem la seua presència. Concretament parlem del diumenge dia 12, a la missa de 10.30 h., de aquest mes de setembre  en el que ens trobem, setembre d’un pandèmic 2021.

 


 

     El motiu de la seua visita no és altre que el de recolzar l’any jubilar que, motivat per el 450 aniversari del nostre temple parroquial, s’ha sol·licitat a Roma amb intenció de fer d’aquesta  data una celebració molt especial, a l’altura de l’ocasió. La visita del nostre pastor marca el punt de partida d’un any atapeït d’actes extraordinaris amb els que la parròquia vol commemorar que fa 450 anys que la nostra església, dedicada a l'Assumpció  de la Nostra Senyora al cel, va alçar els seus murs per a acollir a tots els fidels de la foia de Castalla.

 


 

     D. Jesús va departir molt amablement, com és habitual en ell, amb tot aquell que es va arrimar per saludar-lo, creant un bon ambient de proximitat. A l’homilia ens va animar a estar agraïts, fent una mirada enrere, per tants anys en els que la fe del poble de Castalla s’ha transmès baix les voltes de tant preciós temple; però també ens va parlar de que tenim que seguir endavant, amb el present que tenim i el futur que està per vindre, ple de reptes que amb la Gracia de Déu hem d’anar superant. Sempre sense oblidar a la nostra Patrona la Mare de Déu de la Soledat Gloriosa, que de manera extraordinària ens acompanya, des de dalt del Altar.

 


Els tocs de campanes van ser els propis d'una celebració presidida pel Bisbe de la diòcesi, això és: Volteig general en moguda de menor a major i parada a la inversa  i el toc de consagració va ser el més similar al que deuria de ser, tres voltes de campana major per elevació, cosa que al no poder-se fer si no és manualment, va estar esta campana al vol durant el temps de consagració.






     Esperem que els temps de pandèmia vagen a menys i, entre altres coses, puguem celebrar aquest aniversari amb la màxima normalitat possible.

 

Escrit fer per Enrique Berenguer 





No hay comentarios:

Publicar un comentario