domingo, 15 de marzo de 2020

Les campanes afectades pel coronavirus






       Per estrany que semble el títol d'aquesta entrada, així és, un element més de la vida quotidiana són les campanes; per això, davant aquesta situació sense precedents que tots estem patint, com no podia ser d'una altra manera, a afectat al diari sonar dels bronzes.

       
          La finalitat de les campanes, algunes d'elles la porten inscrit en el propi bronze, com alguna de  Toledo o la major d'Ontinyent, és la següent: “LAUDO DEUM VERUM; PLEBEM VOCO; CONGREGO CLERUM; DEFUNCTOS PLORO; TEMPESTATEM FUGO, FESTAS DECORO.” Que traduït ve a dir el següent: Alabe al Déu vertader; convoque al poble; congregue al clergat; plore als difunts; espante tempestats i decore les festivitats.

          Després de la declaració de l'estat d'alarma, en data de hui 15 de març de 2020 i per primera vegada que es tinga constància des de 1936 les campanes han deixat de complir l'apartat de “convoque al poble”, ja que els actes litúrgics, encara que de moment es continuen celebrant en els horaris de costum, es vol evitar que siguen multitudinaris per a evitar la propagació del coronavirus.





          La resta de tocs es continuen realitzant amb normalitat, sobretot el d'oració a les 08.00 h, 13.00 h i 20.00 h. ja que en aquests moments crucials necessitem tots els cristians unir-nos en oració per a implorar la intercessió divina, perquè aquest maligne virus faça el menor mal possible a persones i famílies.









          Per a implorar aquesta intercessió, en la parròquia s'ha exposat el patró Sant Roc en el presbiteri de l'altar major, per ser advocat contra pestes i mals, intercedint ja en l'antiguitat sobre aquesta, aleshores vila de Castalla.

         També el rector de Castalla, En. Salvador Valls, ha realitzat diversos actes d'oració i benedicció amb el Santíssim Sagrament, un d'ells des del més alt de la població, com és la placeta de l'ermita, seu de la Patrona La nostra Senyora de la Soledat Gloriosa, com queda reflectit en el següent vídeo.




        Un altra de les peticions que el rector ha fet a la feligresia és que col·loquem tots els cobertors amb la imatge de la Mare de Déu per a recordar-nos que amb més necessitat hem d'intensificar la nostra oració, implorant la seua intercessió sobre el mal que ens afecta.




       Com he esmentat, la resta de tocs de moment es continuaran executant amb normalitat; per això, en la solemnitat de Sant Josep al migdia les campanes voltejaran com de costum.






«Oh María, tu resplendeixes sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d'esperança.

Nosaltres ens confiem a tu, Salut dels malalts, que sota la creu vas estar associada al dolor de Jesús, mantenint ferm la teua fe.

Tu, Salvació de tots els pobles, saps de què tenim necessitat i estem segurs que proveiràs, perquè, com en Canà de Galilea, puga tornar l'alegria i la festa després d'aquest moment de prova.

Ajuda'ns, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, qui ha pres sobre sí els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per a conduir-nos, a través de la creu, a l'alegria de la resurrecció.

Sota la teua protecció busquem refugi, Santa Mare de Déu. No menysprees les nostres súpliques que estem en la prova i allibera'ns de tot pecat, o Verge gloriosa i beneïda».

Papa Francesc



«Oh María, tú resplandeces siempre en nuestro camino como signo de salvación y de esperanza.

Nosotros nos confiamos a ti, Salud de los enfermos, que bajo la cruz estuviste asociada al dolor de Jesús, manteniendo firme tu fe.

Tú, Salvación de todos los pueblos, sabes de qué tenemos necesidad y estamos seguros que proveerás, para que, como en Caná de Galilea, pueda volver la alegría y la fiesta después de este momento de prueba.

Ayúdanos, Madre del Divino Amor, a conformarnos a la voluntad del Padre y a hacer lo que nos dirá Jesús, quien ha tomado sobre sí nuestros sufrimientos y ha cargado nuestros dolores para conducirnos, a través de la cruz, a la alegría de la resurrección.

Bajo tu protección buscamos refugio, Santa Madre de Dios. No desprecies nuestras súplicas que estamos en la prueba y libéranos de todo pecado, o Virgen gloriosa y bendita».

Papa Francisco







No hay comentarios:

Publicar un comentario