domingo, 20 de enero de 2019

Missa de Sant Joan de Ribera i el nou clavari         Dilluns passat 14 de gener va ser la commemoració de Sant Joan de Ribera, sant molt vinculat a Castalla, perquè en diverses ocasions va estar ací de visita pastoral, sent el fundador de la confraria de la Preciosíssima Sang de Jesús i el promotor de la construcció de la nova església parroquial.                           Que es tinga constància, el 26 d'abril de 1577 va realitzar Sant Joan de Ribera, sent arquebisbe de València, una visita pastoral de 8 dies de durada albergant-se en l'antiga casa abadia, situada a la cantonada de la plaça de Sant Tomás de Villanueva, hui inexistent per l'ensulsida del barri antic, sent durant aquesta visita quan es van fer els primers passos per a la formació d'aquesta antiquíssima confraria, que entre moltes altres finalitats tenia el protegir, mantindre i conservar l'antiga església parroquial, hui ermita; en aquest mateix any i mentre es trobava de visita a Alcoi va signar els primers estatuts d'aquesta confraria. Una altra visita la va realitzar en 1582 i una altra tercera en 1596, també durant aquests anys van haver diferents visites dels seus bisbes auxiliars.

           Des de fa uns anys a la celebració d'aquest dia se li ha donat un impuls especial, celebrant-se el dissabte següent a la festivitat una missa en acció de gràcies comptant amb l'asistència de la directiva i tots els confrares (majordoms), sent alhora una celebració solidària, ja que totes les quadrilles realitzen una ofrena d'aliments per a Caritas. Concretament enguany s'ha realitzat la celebració d'aquesta eucaristia a l'església del Convent per ser el lloc en el qual es troba ocasionalment la imatge de la Patrona la Mare de Déu de la Soledat Gloriosa, sent oficiada per el rector En. Salvador Valls.            Motivat per la renúncia de l'actual clavari En. Idelfonso Verdú Leal,  enguany hem tornat a ser convocats tots els confrares (majordoms) a les 5 de la vesprada a la casa abadia per a l'elecció del nou, sent dos els candidats presentats, el germà de l'anterior En. Octavio Verdú Leal i el membre del grup de campaners En. Francisco José Rico Marco, sent este ultim el guanyador de la votació, per la qual cosa podem dir que tenim un membre dels campaners com a clavari de la confraria.
           Aprofite l'ocasió per a reiterar-li la meua més sincera felicitació, igual que la de la resta de companys del grup de campaners i campaneres de Castalla, desitjar-li molta sort en el nou càrrec que pròximament començarà a exercir i oferir-li la nostra disponibilitat per a ajudar-lo en el que estime oportú, sabent per endavant que l'exercirà amb molta il·lusio, interés i disponibilitat, perquè és una persona plenament bolcada en les tasques que se li encomanen, com queda plenament manifest en la seua tasca com a sagristà de l'ermita de la Mare de Déu, a qui en tanta estima, devoció i dedicació li ofereix i a la que preguem no el deixe de la seua mà en este nou camí que ara acomença.


          
                No vull acabar aquestes línies sense recordar i agrair també al clavari dimissionari, que exerceix el càrrec des de 1982, bolcant-se plenament en aquesta confraria per a deixar-la a l'altura que li correspon, realitzant infinitat d'actuacions tant pels membres de la confraria com pel seu patrimoni material i inmaterial, sent de les més significatives l'adecuació i ampliació de la casa del majordoms, execució d'un sepulcre nou, andes de Sant Joan, paraments per als imagens, nous estatuts etc, sent l'ànima de la confraria durant aquests 36 anys.
      Els tocs d'este dia van ser els propis de dissabte, afegint-se els tres tocs per a la celebració esmentada  i el vol de les dos campanes menudes del convent.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario