miércoles, 27 de agosto de 2014

I PER FI, TOT ARRIBA






              Per fi, sembla ser que sí, tal i conforme vaig dir en l'entrada anterior, el pròxim dia 31 d'agost “dia de la olleta” serà la re-benedicció (per obra menor) i inauguració del nou pis, criptes, antiga cambra de les andes, pintura de la capella de Sant Tomás, nova instal·lació de megafonia, il·luminació, calefacció, decapat, lacat i restauració de tota la bancada, poliment i lacat de tot el baldaquí i les 13 llanties que ho envolten, així com alguns detalls més que no enumere per a sorpresa dels assistents.









                   Enguany pot considerar-se que el poble de Castalla està d'enhorabona per dos motius, el primer serà que l'església parroquial novament serà oberta al culte després de pràcticament un any d'obres, ja que es va tancar concretament en concloure les festes del passat any; i el segon és que enguany podrem gaudir d'un dia més de festa al costat de la patrona de la localitat, sent aquest 31 d'agost un preciós i memorable dia que passarà als anals de la història per l'excepcionalitat dels seus esdeveniments, sent l'horari el següent:





          10.00 h. Inici de la processó amb l'eixida de la imatge de la Patrona “La Santíssima Mare de Dèu de la Soledat Gloriosa” des de l'església del Convent cap a la parròquia, sent esperada en la casa abadia pel Sr. Bisbe D. Jesús Murgui qui s'unirà a la processó fins a l'església.








       10.30 h. Fins a l'arribada de la patrona a la mateixa porta, aquestes permaneixeran tancades, realitzant-se una simbòlica trucada, perquè després de la seua obertura siga Ella la primera a entrar, i a continuació tots els allí congregats. Una vegada col·locada la imatge en el seu lloc de costum, en l'altar major darrere del baldaquí, procedirà el Sr. Bisbe a la re-benedicció del temple, per a seguidament celebrar una Eucaristia en acció de gràcies.




          12.00 h. Sobre aquesta hora, després de concloure l'Eucaristia, tindrà lloc la processó de pujada de la Verge a la seua ermita, per a així ja poder seguir realitzant tots els actes festers amb normalitat segons la tradició.









              Per a finalitzar aquesta entrada, vull fer esment a la immensa quantitat de persones que han col·laborat, aportant cadascun el seu granet d'arena perquè després d'unes obres d'aquesta envergadura haja quedat tot l'edifici en perfecte estat de revista.









            Com no pot ser d'una altra manera, els tocs de campanes també estaran anunciant i emmarcant aquesta excepcional festivitat, tenint fins i tot previst realitzar algun dels voltejos propis d'aquest dia a mà, per a major realç, sent totes les campanes de la població les que ho anunciaren.








No hay comentarios:

Publicar un comentario