sábado, 31 de mayo de 2014

IL·LUMINACIÓ DEL CAMPANAR DEL CONVENT






               Algunes entrades, com per exemple aquesta, van quedant-se'm retardades en el temps a l'hora de publicar-les per dos motius fonamentals, primer la frenètica activitat que portem la quadrilla de campaners i segon la falta de temps per a aquest menester, però bé, encara que amb retard vaig a intentar seguir publicant-les. En aquesta entrada, com el títol indica, vaig a centrar-me a resumir el com i el perquè de la il·luminació interior de la sala de campanes del convent.




              Tot va començar quan a conseqüència de les obres de la parròquia vam tenir clar que la imatge de la Patrona el dia de Pasqua acudiria al convent, quedant-se en est per a rebre el culte del mes de maig, pensant que sent açò un cas tan excepcional i que en tan poques ocasions al llarg de la història ha succeït, hauríem de fer alguna cosa perquè des de l'exterior es ressaltara que aquesta església estava albergant la imatge de la Patrona i creient convenient que aquest detall podria ser l'engalanar precisament la sala de campanes per a significar aquest esdeveniment tan excepcional.





               Vam creure convenient realitzar alguna cosa senzila, de poc cost i consum, pensant instal·lar dos pantalles fluorescents de 36 w. en la sala de campanes i dues de 18 w. per a la campaneta superior, instal·lant també un interruptor horari perquè s'encengueren sobre les 9 h. de la nit i apagaren sobre les 00.30 h. Ens vam posar mà a l'obra i el dia 31 març realitzem la instal·lació en la part inferior i el dia 9 de abril la part superior.





                Es va inaugurar aquesta il·luminació el Dissabte Sant, moment abans de la Vigília, per ser la celebració per excel·lència per a tota la comunitat cristiana, sent este el moment en el qual celebrem la Resurrecció del nostre Senyor Jesucrist i acudint la Patrona a aquesta església en el matí següent en la processó de l'Encontre. Al meu judici no és una gran il·luminació, però és un petit detall que crec que ha aconseguit el nostre propòsit.





               Aquest monument, que ací a Castalla està considerat com molt de “segona divisió”, crec que podria resultar interessant que algun dia les institucions públiques ho valoraren un poc més i procediren a il·luminar-ho exteriorment, tant el que és l'església, el seu campanar i la recentment il·luminada sala de campanes amb enllumenat públic, tal com ho estan totes les esglésies de qualsevol població.





            El pròxim any comentaré un poc més sobre aquest campanar per celebrar-se el 25 aniversari del seu enderrocament i reedificació.




2 comentarios:

  1. Hola Carles, però esta nova il.luminació del campanar del Convent no està feta amb l´allumbrat públic?

    ResponderEliminar
  2. No, per això té interruptor horari, perque pilla la corrent de la línia de les campanes i per tant del interior del convent.

    ResponderEliminar