viernes, 13 de septiembre de 2013

TASCA DE MANTENIMENT DE LES CAMPANES 2013




            Com tots els estius, i si pot ser abans de festes patronals, vam procedir aquest 2013 a realitzar la tasca de manteniment de les campanes de la parròquia, per  açò el 24 d'agost a les 7 del matí ens concentrem a la porta de l'església Oscar, Víctor, Marcos, Fran, Kiko i jo.









          Enguany l'inici va ser diferent als anteriors, ja que el primer pas que vaig donar va ser obsequiar als col·laboradors amb una samarreta amb el logotip “campaners de Castalla”, per celebrar en aquest 2013 els 40 anys des que vaig començar a tocar les campanes. (En una futura entrada narraré més detalls sobre açò, però en aquesta vaig a centrar-me en el que concretament va ser el manteniment)








          Una vegada tots equipats amb la nova indumentària pugem al campanar per a realitzar el manteniment, com és costum primerament amb la campana xicoteta, procedint per a açò a muntar el andamiaje per trobar-se a més de 4 metres d'altura sobre el pis del campanar.







         Com en aquesta ocasió érem un bon equip, seguidament vam posar de cap per amunt la campana mitjana i la major, per a dividir-nos en grups de dos i cadascun treballar sobre una campana.






          Sobre les 8 del matí es va presentar per a col·laborar amb nosaltres Rubén Lillo, un seminarista de Sant Joan d'Alacant, gran apassionat per les nostres devocions i tradicions, oferint-se freqüentment voluntari per a col·laborar i participar en innombrables tasques i per descomptat amb les campanes, per ser un gran aficionat. Res més pujar el vaig obsequiar també amb la samarreta que ràpidament es var col·locar, agregant-se seguidament a l'equip.






           Una hora després es presenta el rector D. Salvador Valls disposat a col·laborar també en el que fora menester i lògicament equipant-se també amb la samarreta com la resta de “campaners”.






         Després d'apretar totes i cadascuna de les rosques i contrarosques vam veure que per la part interior el vernís de la fusta i la pintura dels ferratjes es trobava en bon estat, pensant que en aquesta ocasió hauríem  només envernissar la part exterior per tindre un poc més de deterioració per quedar exposada al sol i la intempèrie.






         A les 10 del matí, tenint aquestes tres campanes en perfectes condicions, pensem que seria un bon moment per a baixar a la sagristia i prendre'ns un esmorzaret. Després d'esplaiar-nos una estona en la grata harmonia i per descomptat de la sessió de "chistes" d'alguns dels “campaners”, vam tornar a pujar per a desmuntar el andamiatje, soltar les tres campanes i elevar les dos restants “dejuni i segona" per a concloure amb elles el manteniment.






       Sobre les 13 h. ja teníem les cinc campanes en perfectes condicions, i en aquesta ocasió per a concloure va ser diferent als anys anteriors, ja que com alguns no havien pujat mai a la terrassa del campanar i tenien interès a fer-ho, pensem a pujar i fer-nos alguna foto curiosa.



       També va ser diferent la finalització perquè en compte d'anar-nos al bar a prendre'ns la tradicional cervesa, ens vam anar tots a la meua casa de camp on ens vam fer algunes fotos amb els antics jous de ferro i per supost la ja tradicional "cerveseta".







No hay comentarios:

Publicar un comentario