viernes, 15 de marzo de 2013

ELS VOLTEJOS Al "HABEMUS PAPAM"





                      De tots és conegut que el passat 13 de març sobre les 19.07 h. per la xumenera de la Capella Sixtina va eixir la tan esperada "fumata blanca", indicant a tot el mon que el cardenal Jorge Mario Bergoglio, d'Argentina, havia guanyat la votació en el conclau, pel que quedava triat com a Papa, agafant el nom de "FRANCESC". 






                  Tant sols uns minuts després, i com no podia ser d'una altra manera, les campanes del Vaticà ho confirmaven. És curiós com gràcies a les noves tecnologies va quedar patent la universalitat de l'Església, i com no de les campanes, ja que en aquest mateix moment estaven sonant al Vaticà, per descomptat a Castalla, a Alcoi, lloc en el qual em trobava en aqueix moment sentint-les, i segurament unides a la gran majoria de la resta del món.






                      Després del "Habemus Papam" i de la retirada del nou Papa de la balconada de Sant Pere, la campana "Paternina" al costat de les seues companyes del Vaticà van tornar a elevar-se al mig vol, i novament les d'ací de Castalla es van unir a elles.




                     El següent dia 14 del mateix, el rector D. Salvador va rebre un missatge des del Bisbat on es demanava que al migdia totes les campanes de la diòcesi realitzaren un volteig al nou Papa; sent per aquest motiu el Papa més voltejat de tota la història, ja que generalment solament es solia realitzar un volteig general després de la seua elecció.













                      Els tres últims Papes junts





2 comentarios:

  1. El nom que ha agarrat el Papa no és "Francisco", sinó "Franciscum".

    Les traduccions s'han de fer en cada llengua de manera correcta: "Francisco" quan s'escriu en Castellà i "Francesc" quan s'escriu en Valencià.

    Enhorabona per la pàgina.

    ResponderEliminar
  2. Estic d'acord amb la correcció, però convindràs que ni els mateixos traductors ho fan moltes vegades amb els noms propis, per açò com tu afirmes seria "*Franciscum" però amb les presses; ja saps..... t'ho agraïsc.
    MOLTES GRÀCIES

    ResponderEliminar