sábado, 8 de septiembre de 2012

TASCA DE MANTENIMENT DE LES CAMPANES 2012




           Passades les festes de l'Assumpció i Sant Roc (la vaca) cada vegada que ens trobàvem els membres de la quadrilla, sempre acabàvem amb la mateixa pregunta; quin dia ens ajuntem per a realitzar el manteniment?






              Primerament ens inclinem perquè fóra el divendres 24 o el dissabte 25, però Fran com a home previsor aconsellava que ho férem el dilluns 20 per estar el cap de setmana molt pròxim a les festes amb el consegüent perill que es complicara alguna cosa i no ho poguérem realitzar.
            























               Ens citem tots per al dilluns 20 a les 8 del matí en la porta de l'Església, fins i tot sent conscients que D. Salvador i Marcos no podrien assistir, no assistint al final tampoc Tomás i José Miguel.







              En pujar a dalt del campanar José, Fran, Kiko, Oscar, Víctor i jo vam procedir a muntar el andamiatge per a començar per la campana més xicoteta i finalitzar amb la major, com és costum. 





              En principi ens crèiem que no faria falta enguany apretar totes les rosques dels jous, però sembla que en ser un estiu tan sec, la fusta havia minvat i sí que ho vam haver de realitzar. 








              Després de comprovar que tant la fusta com els ferratges interiorment es trobaven en bon estat, decidim envernissar i pintar només la part exterior de les cinc campanes.




 



               També  enguany en revisar els batalls, optem per l'opció de substituir les cordes d'amarre a les anses de les campanes, per observar que algunes d'elles presentaven desgast en les zones de fricció.









            En anar-nos sobre la 1.30 h. per a prendre'ns la ja tradicional “cerveseta” es va obstinar l'amic Oscar en què la campana major havíem de deixar-la de cap per amunt per considerar ell que açò ja era una tradició.








               Sobre les 7 de la vesprada, ja teníem les cinc campanes en perfecte estat per als voltejos de les pròximes festes patronals, per açò considerem que era una hora prudent per  anar al convent i efectuar-los també el manteniment.









                Ens portem unes cuantes ferramentes, encara que érem conscients que allí hi hauria pocs caragols per a apretar, per ser els jous de ferro i no minvar aquests com els de fusta. També vam agafar una poca de corda per a substituir també si la d'algun batall oferia desgast.









               Del que sí vam haver de proveir-nos va ser de pintura de imprimació i diversos pinzells, ja que aquests jous presentaven bastant òxid. Com no hi havia unanimitat en el color definitiu en el qual rematar-ho decidim deixar-les de moment només amb aquesta capa de imprimació de gris fosc, per ser prou semblant al verdós bronze amb que les pintem en el 1990.









             No vull acabar aquesta entrada sense deixar d'agrair a l'amic Víctor el detall que va tenir de pujar-nos una nevereta amb uns pots de cervesa i unes coques per a l'esmorzar, tot un detall.















.


4 comentarios:

  1. Hola ! Seria interesante que publicaras en youtube un video del volteo menor y general no solemne de las campanas parroquiales , asi como de las conventuales el menor , general y solemne. Gracias y saludos

    ResponderEliminar
  2. Hola. Si, tengo previsto realizarlos ademas de otros toques, lo que pasa es que la camara que tengo me distorsiona el sonido y como comprenderás es lo que mejor debe de funcinar para tener una audición aceptable. Espero en no demasiado tiempo complacerte. SALUDOS.

    ResponderEliminar
  3. Respuestas
    1. Moltes gracies Vicent, jo crec que no, simplement fem lo que podem i lo millor que sabem. Salutacions

      Eliminar