domingo, 15 de julio de 2012

XVIII ENCONTRE DE CAMPANERS A ALBAIDA

       



             Dissabte passat 14 de juliol va tindre lloc a Albaida el XVIII encontre de campaners de la Comunitat Valenciana, convocats en esta ocasió conjuntament pels propis campaners d'Albaida i els d'Ontinyent, tenint esta trobada una singularitat molt especial, estava convocada per a conformar la junta gestora per a constituir la pròxima federació de campaners de la Comunitat Valenciana.








            Esta federació en si és la unió de totes les associacions de campaners existents per a treballar i vetlar per les campanes i els seus tocs en comunió com un únic grup.







            Van ser convocades per a esta concentració 37 associacions, unes d'elles instituïdes legalment i altres sense formalitzar per tractar-se de poblacions amb un reduït nombre de campaners. Abans de la constitució d'esta gestora van expressar obertament totes les associacions la seua opinió respecte d'això per a deliberar entre tots la conveniència o no d'esta federació, així com el nom que ella hauria d'assumir, inclinant-se la gran majoria perquè este fóra “GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS”, encara que també van sonar algunes veus que opinaven que no hauria de ser tan seccional i s'hauria de realitzar en mires a què en un futur poguera aglutinar campaners de tota  Espanya.






             A títol personal vaig tindre molt complicada l'assistència a este encontre, per coincidir en este mateix dia diverses celebracions familiars junt amb festa local. Per este motiu després de rebre diverses invitacions dels campaners d'Albaida no vaig confirmar la meua assistència per no tindre clar el poder acudir. Després de reflexionar sobre la importància d'esta trobada, eixe mateix matí em vaig plantejar, per no quedar lluny d'Albaida, realitzar una visita rellamp,  per a informar-me de primera mà de si els campaners que no estem formalitzats en associació podríem pertànyer o no a esta federació.





             Després de concloure la reunió i encara sent conscient que m'excedia en el temps per la meua ajustada agenda per a este dia, no podia anar-men sense esperar a escoltar el preciós volteig de campanes que ens van obsequiar els campaners d'Albaida, ja que en la meua modesta opinió, tenen un dels millors conjunts de campanes de la Comunitat.










.

No hay comentarios:

Publicar un comentario