domingo, 13 de mayo de 2012

COL·LOCACIÓ DE LA NOVA CAMPANA

                








            I lògicament, com no podia ser d'una altra manera, després de la benedicció ve la col·locació, perquè la nova campana comence a exercir totes les seues funcions.





            Com a vegades resulta complicat trobar una data en què tots estiguem lliures per a efectuar les tasques, al final optem pel dimarts 8 de maig, que encara que no tots, però la majoria sí que podíem.





            Este dia a les 6 de la vesprada van pujar Tomás, José Miguel i Juan Carlos per a començar el muntatge del mecanisme elevador. La campana la teníem guardada en l'ermita i llista per a la seua col·locació, per això a les 7 de la vesprada quan arribe jo, després de finalitzar la meua jornada laboral vam procedir a la seua pujada i muntatge. Acudint Víctor també sobre les 8 per a tirar-nos un cable.









            La pujada i col·locació va ser ràpida i sense cap tipus de problema,  al voltant de les 8.30 h. li realitzem ja el seu primer volteig, col·locada en el seu lloc i elèctricament, això sí amb el batall col·locat provisionalment (sense el cable de seguretat) faltant-nos també ajustar el martell de repicament i alguns detalls de pintura en els accessoris, que per a evitar que se'ns fera molt tard, ho ajornem per al divendres.






           Res més sentir-la ens emportem una grata sorpresa perquè vam poder comprovar que la nova campana tenia major sonoritat i timbre que l'antiga (inclús ens va cridar per telefon Oscar per a afirmar-nos que l'estava sentint des d'Onil) Li vam realitzar diversos voltejos fins a les 9 h. per a intentar percebre nosaltres quals eren les diferències del seu so.






             Com és el nostre costum ens en vam anar a continuació per a celebrar l'èxit de la tasca, on algunes persones es van acostar per a dir-nos que l'havien sentit i que  tenia una sonoritat preciosa, sentint-se amb molta claredat des de distints punts de la població.






            El divendres a les 4 h. de la vesprada pugem Fran, Víctor i jo i concloem els xicotets detalls que li faltaven, realitzant-se ja des d'eixa vesprada tots els tocs com és costum i tradició.







.














,

4 comentarios:

  1. Putja un video si pots d' aquesta campana voltejant aixi la sentim per aci

    ResponderEliminar
  2. Per cert , per a sant isidre no hian tocs especials , fentli fira i tot no es festa ??

    ResponderEliminar