sábado, 14 de abril de 2012

Tocs de la Divina Misericòrdia

             La Festa de la Divina Misericòrdia es celebra el primer diumenge després del  Diumenge de Pasqua i és una devoció cristiana enfocada en la misericòrdia de Déu i el seu poder, particularment com una acció de confiança infinita en què la misericòrdia de Déu i la seua passió és el preu ja pagat pels nostres pecats i que si confiem cegament en Jesús els nostres pecats ens seran perdonats, Jesús no serà el nostre just jutge sinó el nostre Salvador misericordiós. Més que una mera devoció és un gènere de la vida cristiana. S'expressa per mitjà d'actes interiors (actituds de l'ànima respecte a la Misericòrdia del Salvador i de la confiança en Déu) com a exteriors: la veneració de la imatge, l'hora de la misericòrdia, el rés de la coroneta, la festa de la Divina Misericòrdia i els actes de misericòrdia amb el proïsme
Joan Pau II va ser beatificat durant una cerimònia en la Plaça de Sant Pere del Vaticà el 1 de maig del 2011, va ser decidida esta data personalment per Benet XVI per tractar-se del diumenge de la Divina Misericòrdia, efemèride d'enorme valor simbòlic en el pontificat del Papa Wojtyla (ell la va instituir com a festa de l'Església universal, va canonitzar sor Faustina Kowalska i va morir en la vespra d'eixa festivitat en 2005).


              Ací a Castalla, el any 2010, en este mateix dia es va dedicar i beneir la segona capella (entrant a l'esquerra) a esta dedicació de la Divina Misericòrdia, i en 2011 també en este mateix dia, en la Missa de les 10,30 h. es va a beneir un quadro de la imatge de Joan Pau ll portat des de Roma i col·locat en  dita capella, sent  els tocs per aquesta celebració els següents:


DIA 14 DE ABRIL  (VESPRA)

(Tocs propis de dissabte)
21.02 h. Volteig menor (4 campanes) parròquia.
Volteig menor (3 campanes) convent.

DIA 15 DE ABRIL
(FESTIVITAT DE LA DIVINA MISERICÒRDIA)

7.31 h. Regina Celi parròquia.
7.32 h. 1r Toc a missa parròquia.
7.33 h. Volteig general   “
7.45 h. 2n Toc a missa   “
8.01 h. 3r Toc a missa    “
Àngelus ermita
8.30 h. Àngelus convent.10.01 h. 1r Toc a missa parròquia.
10.15 h. 2n Toc a missa “
10.16 h. Volteig general “
10.31 h. 3r Toc a missa “11.31 h. 1r Toc a missa parròquia.
11.45 h. 2n Toc a missa “
11.46 h. Volteig mitjana i segona.
12.01 h. 3r Toc a missa13.01 h. Regina Celi parròquia
Àngelus convent i ermita.
13.02 h. Volteig general parròquia i convent21.01 h. Regina Celi parròquia.
Àngelus convent i ermita.

2 comentarios:

  1. Hola Carles, em diuen Vicent i soc la mateixa persona que es vaig demanar que fatjeres una entrada en relació als tocs de les hores i em va agradar molt com la vas fer. Ara m´agradaría demanar-te en la mesura de com pugues que fatjeres altra entrada en relació a les campanes com a instrument musical, és dir, i si pot ser, quina nota exacta del acorde dona cada campana, tant les de la parròquia com les del convent i la de la ermita. Sería una entrada molt interesant ja que jo soc music i desde molt menut quant anava a tocar a les processons comprovava amb el meu instrument quina nota feia cada una i si hi havia alguna possible nota disonant com és, a la meua modesta opinió, la campana major "assumpció" en relació a les altres quatre, que al meu entendre es queda un peliu alta en relació a les altres quatre, fent una xicoteta dissonància sols quant voltetja aquesta major, cosa que per una part queda preciós en algun tipus de repic (ex. difunts), pero per altra banda desmillora notablement el acorde en el cas de volteig general. Aquesta és la meua opinió i cada ú tendrá la seua. El meu dubte es si aquesta xicoteta dissonància es podria sol.lucionar sense recurrir per supost a refòndrela o si hi ha alguna tècnica fácil de sol.lucionar-ho. És una llàstima ja que aquesta camapana per separada té un so preciós com be tu has comentat en altres entrades pero pense que no te el to exacte de les altre quatre que supose que al ser mes antigues es farien d´altra manera. Sense voler entretindret més, sols em queda donar-te de nou la enhorabona per el blog. Un salut.

    ResponderEliminar
  2. Hola Vicent, estic d'acord a fer l'entrada que em demanes, només et demane que tingues un poc de paciència perquè tinc diverses ara per a editar i vaig un poc “a remolc” per falta de temps. Si vols un dia podríem quedar i parlem, perquè algunes de les coses que preguntes faria falta escriure “un testament” per a desglossar-te-les al detall. Moltes gràcies per les teues paraules i interés. Salutacions.

    ResponderEliminar