domingo, 8 de enero de 2012

PROCESSÓ DE PUJADA DE LA MARE DE DÉU








             I per fi pareix que l'esperat dia haja arribat; després que el passat 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció no poguera ser pujada la imatge de la patrona a la seua ermita per no estar concloses les obres de restauració del pis del camerí, pareix que este pròxim diumenge 15 de gener ja es pot realitzar esta processó per estar finalitzades estes obres. Com es pot apreciar en les fotografies ha quedat molt bonic, recuperant-se l'esveltesa i brillantor dels seus primers anys, sent esta restauració una autèntica obra d'art.






             Esta nova data  no ha sigut triada a l'atzar, el rector D. Salvadors Valls ha cregut que seria un dia idoni per celebrar-se el 14 de  gener la festivitat de Sant Joan de Ribera, festa del Patriarca, es clausura el "any Sant Joan de Ribera", en el Reial Col.legi Seminari del Corpus Christi (València) per tindre este una gran vinculació tant en la nostra parròquia com amb la confraria de la Preciosísima Sang, sent el seu fundaor i els seus membres denominats “majordorms” els portadors d'esta imatge.







             El passat 3 de gener es van reunir en el centre parroquial “Galilea” el clavari de la confraria, Ildefonso Verdú, i les directives de les onze quadrilles, portadors de les processons de Setmana  Santa, així com els encarregats de portar la imatge de la patrona en festes de moros i cristians per a veure quin dels dos grups realitzava esta processó.






              Al final es va decidir que foren “els majordorms” o portadors de Setmana Santa, pensant que havien de participar no una, sino les onze quadrilles, aportant cada una d'elles sis dels seus membres que s'oferiran de forma voluntària i que es concretarà esta setmana que ve.







             Realment crec que pot quedar una processó bonica, curiosa i singular, amb un gran efectiu de portadors perquè fan una suma de 66, quan en el torn implica 31 persones operatives entre andes, muletes, estandart i fanals.

             






             L'itinerari que s'ha de seguir serà el mateix de la pujada del mes de maig, o el de la baixada del dia de Pasqua però al revés. El començament d'esta processó serà al finalitzar la missa de 10.30 h. o siga sobre les 11.30 h. I es suprimix la missa de 12.00 h.


 Els voltejos per a esta processó seran els propis de la Patrona i els horaris seran els següents:







Dia 14 de gener (Vespra)

Durant el dia, els tocs ordinaris de dissabte.
Voltejos d'avís:
13.02 h. Volteig general parròquia, convent i ermita.
20.02 h. Volteig general parròquia, convent i ermita.





Dia  15 de gener  Processó

Durant el dia, tocs propis del diumenge exceptuant els de la missa de 12.00 h. que es suprimix.
Voltejos processionals:
08.33 h. Volteig general del alba en la parròquia, convent i ermita.
A l'eixida de la Patrona de la parròquia i entrada en l'ermita volteig general solemne, durant l'itinerari de la processó voltejos processionals en la parroquia, convent i ermita.








1 comentario:

  1. Hola Carles , em cride Jordi i volia dir-te que encara que no sóc de Castalla, vaig estar en la processó de la Mare de Déu. Primerament volia felicitar-te per la sonoritat dels vols de les campanes "tot un luxe" i al mateix temps demanar-te si t'és possible que realitzares una entrada explicant que tènia de singular i d'excepcional aquesta processó.
    Gràcies.

    ResponderEliminar