martes, 17 de mayo de 2011

LES CAMPANES TORNEN A LA NORMALITAT








             Des de divendres passat 15 de maig a les 19.30 h. després de concloure's per fi les obres en l'interior del campanar, les campanes han tornat a la normalitat, açò és:






           1r  El toc d'hores ha deixat ja de realitzar-se en l'ermita i ha passat a executar-se en el seu lloc, que és la campana segona “Sant Roc” en la parròquia (encara que els últims caps de setmana ja s'estava executant així) 






            2n  Els tocs de missa en els dies laborables ja s'executen també amb total normalitat.





.

          3r  Els voltejos propis del mes de maig “Mes de María” amb la campana xicoteta i dejuni, que fins al moment no s'havien realitzat, des d'este dia 15 i fins a finals de mes ja es van a realitzar.






          4t  Els senyals de difunts i els tocs a enterrament, que des de gener no havien sonat, a partir d'ara ja ho faran (exceptuant aquells soterrars, en els que motivats per les obres del carrer, s'hagen de realitzar en el convent, sent en el campanar d'este on es realitzen)









.

4 comentarios:

  1. Hola:
    A que es deuen o que anuncien els vols eixos que menciones de la xicoteta i la dejuni?
    I passantme per entrades antigues del blog, crec que en la de tocs de la purisima escrius: 1r toc a missa amb anunci de posterior. Que es eixe anunci o que significa i com es toca?
    Moltes gracies!!! :)

    ResponderEliminar
  2. Intentaré ser breu, perquè el que em preguntes és per a fer un altre article:
    1r Segons la tradició cristiana el mes de maig és un mes dedicat especialment a la Mare de Déu. Concretament ací a Castalla, (no sé si eres d'ací) la patrona baixa en processó el dia de Pasqua i es queda en la parròquia durant tot el mes de maig, pujant a l'ermita el primer diumenge de juny (exceptuant enguany que per obres en l'ermita no serà) per a, precisament festejar-la i oferir-li el culte propi d'este mes, sent unes simples oracions, peticions i cançons dedicades a Ella i s'anuncia el seu començament amb un volteig d'estes dos xicotetes campanes.

    2n L'anunci de posterior es tracta que una vegada conclòs el toc a missa, que és un toc de tres campanes en forma ascendent, primer dejuni, després s'unix la mitjana i finalment la segona, sense interrompre el ritme i un vegada conclòs, es queda sonant només la mitjana, significant açò que no és l'única missa, després d'esta hi ha una altra. Pots veure este toc en el youtube “alba dominical” on s'executa a continuació de l'àngelus.

    Tot açò tinc previst explicar-ho i desglossar-ho en pròxims articles, el problema és que açò requerix molt de temps i és el que menys tinc. Tot arribarà. SALUTACIONS

    ResponderEliminar
  3. Ah aixo es. Gracies. Pero en el video uses la major en comptes de la segona no?

    ResponderEliminar
  4. Observe que no se t'escapa detall i m'alegre que així siga. Sí, realment és així, i si et fixes també en l'àngelus substituïx la dejuni a la xicoteta, açò és motivat que hi ha cinc campanes i només tres cordes que estan col·locades en les campanes en que les notes són més imprescindibles per a configurar la majoria dels tocs a mà.

    ResponderEliminar