viernes, 15 de abril de 2011

OBRES DEL CAMPANAR I FATXADA

     







             Tal com estava previst en data de hui 15 d'abril, i com la majoria ja haureu pogut comprovar ja s'han retirat la totalitat de les bastimentades que cobrien els quatre laterals del campanar, tota la fatxada principal i inclús els del lateral del baptisteri.






                                            



            Com es pot apreciar en les fotografies, els que no podeu veurel al natural, ha quedat preciós,  encara que amb algun matís, sent al meu entendre esta restauració, a banda de per l'estètica, una necessitat pel deteriorament que este edifici, tan emblemàtic i volgut de Castalla, anava patint pel pas dels anys, i inclús segles, per a així poder  pasar-lo a les nostres generacions futures amb tot el seu esplendor.



                                                      

            Ja he fet referència en articles anteriors que la part interior del campanar anava amb prou retard respecte a l'exterior, per això durant els pròxims dies es continuarà treballant dins de la sala de campanes i l'escala d'accés a esta. Per este motiu els tocs que en l'anterior article he narrat per al diumenge de Rams no es van a poder efectuar al cent per cent tal com estava previst, encara que intentarem per tots els mitjans que almenys tres campanes sí les pugem voltejar.  Com una imatge val  més que mil paraules, en la fotografia es pot apreciar per que les campanes majors, de moment, no poden voltejar.
















            La part exterior, a l'altura de dos metres cap avall està també per acabar, realitzant-se també en els pròxims dies, l'ideal seria que es concloguera tota l'obra per a dimecres que ve, encara que ho veig un tant precipitat. 











            Una vegada estiguen concloses les obres, en un pròxim article desglossaré més al detall totes les actuacions  acometudes.







.

2 comentarios:

  1. La "y" grega del títol!!
    A mi em passa el mateix en castellà, pose "i" en lloc de "y"

    ;)

    ResponderEliminar
  2. Gràcies per la correcció, però l'escriptura no és la meua cosa.

    ResponderEliminar