sábado, 29 de enero de 2011

NOU TOC D'HORES PER LES OBRES









                                  CAMPANA DE L'ERMITA





               Motivat per la restauració del campanar, des del dia 10 de gener a les 8 del matí, tots els tocs elèctrics del campanar de la parròquia els he anul·lat per seguretat, incloent el servici del toc d'hores, realitzant  com he mencionat en l'anterior article, només els diumenges els tocs a mà.







                             CAMPANA "SEGONA"  S. ROC
                     (encarregada entre altres tocs del so horàri)







                        Per esta conseqüència, han sigut diverses les persones que m'han comentat que troben a faltar el toc de les hores, a pesar que en el convent sí que continuen sonant, i a penes arribant esta xicoteta campana a sentir-se en el nucli antic de la poblasió.





RELLOTGE MECÀNIC DEL CAMPANAR




                  Procurant que es poguera donar un servici del toc d'hores a la part antiga del poble, he pensat, que podria suplir durant el temps que duren les obres la campana de l'ermita a la campana Sant Roc “segona” de la parròquia, donant esta els tocs del rellotge, a pesar de ser una campana de molt reduïda grandària en comparació a què suplix, però estant situada també en el nucli antic. Després de comentar-se'l al rector D. Salvadors Valls, i afirmant este que li pareixia bé la idea, des de hui 29 de gener a les  11 del matí el rellotge dóna les hores en l'ermita.






   PALLISA INSPECCIONANT LA SALA DE CAMPANES



                        D'altra banda les obres estan ja de ple, encara que personalment pense que hi ha per a prou més temps de què en un principi s'havia previst. S'està treballant en la terrassa del campanar, intentant descobrir els antics desaigües, també s'ha descobert el postís de l'escala que hi ha davall de la campana mitjana, trobant-se la primitiva paret de l'interior del campanar, quan este estava només fins a l'altura dels eixos de les campanes, com es pot apreciar en totes les fotografies amb el distint to de color de la pedra.





                                              BUIT  EFECTUAT DAVALL LA MITJANA
                           AMB EL DESCOBRIMENT DE LA PRIMITIVA PARET INTERIOR





                      També s'està buidant tota la junta deteriorada de les pedres de selleria per a la seua reposició, al mateix temps que s'està obrint una porta existent en l'escala del campanar que dóna a les bovedes centrals de la nau de l'església, tapada probablement fa segles no sé per quins motius, i accedint-se des de llavors per la casa del sagristà. Al mateix temps, s'està treballant en el desmunte de la pedra deteriorada de la portalada.







 JUNTES DE LES PEDRES BUIDADES PER A REJUNTAR DE NOU







.

2 comentarios:

  1. Sabeu alguna cosa de si en el projecte de restauració de la façana de l'església també es posaran les escultures que falten? O deixaran els buits sense posar res?

    ResponderEliminar
  2. Si no es canvia de paréixer, en principi no està previst col·locar les imatges en els llocs, seguiran buids.

    ResponderEliminar